Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Tesla Model Y İndirime Girdi! Türkiye için Yeni Fiyatlar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla, yakın zaman önce Model Y aracıyla beraber resmen Türkiye’de satışlarına başlamıştı. Markanın iddialı serilerinden biri olan “Y” serisi, kısa süre içerisinde yüksek satış rakamlarına da ulaştı. Elektrikli bir model olmasına karşın, satış rakamları üst sıralarda devam eden seri için şu sıralar güzel bir haber de yayınlandı. Zira paylaşılan son habere göre yeni model için Türkiye fiyatlarında bir indirime gidildi.

İndirim çok yüksek seviyelerde kendisini göstermiyor olsa da aracın son zamanlarda sürekli zamlandığını düşünecek olursak, beklenmedik bir haber olduğunu söyleyebiliriz. Peki Tesla için fiyatların nasıl değiştiğini gördük?

Tesla Model Y Türkiye Fiyatlarında İndirim

Ekim ayı için geçerli olacak olan indirimle beraber giriş modeli otomobil için geçerli olan fiyat Temmuz ayı fiyatlarının altına düştü. İndirim sonrasında serinin fiyatı 2.322.468 TL’den 2.207.844 TL seviyesine kadar indi.

Bu fiyat 430 km menzil değeri sunan Tesla Model Y RWD versiyonu için geçerli olan başlangıç fiyatı. Diğer versiyonlarda fiyatlardaki makas biraz daha açılıyor. 533 km menzil değeri sunan AWD Long Range modelinde 2.765.030 TL ve 514 km menzil değeri sunan AWD Performance modelinde 2.877.542 TL fiyatlandırmasını görüyoruz.

İndirim miktarı çok yüksek olmasa da aracın geldiği dönemden bu yana 6 kez zamlandığını düşünecek olursak, indirimden söz edilmiş olması bile güzel. Zaten satış rakamlarını kontrol ettiğimiz zaman da serinin ciddi bir atak gösterdiğini görebiliyoruz.

Tesla Model Y

Eylül ayı verilerine göre Model Y, en çok satış elde eden 3. araç olmayı başarmış durumda. Elektrikli araç altyapılarının durumu da düşünüldüğü zaman, 4.700 adetlik satış rakamının da bir hayli yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler