Cumartesi, Nisan 27, 2024

Tesla Model Y Tanıtıldı! İşte Fiyatları ve Özellikleri!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli araç denilince akla ilk gelen merka olan Tesla yeni modeli Model Y’yi tanıttı.

Tesla her geçen yıl yeni bir elektrikli aracıyla gündeme geliyor. Tesla araçlarının elektrikli olması insanları cezbederken aynı zamanda performans odaklıda olması insanların gönüllerine girmesine olanak sağlıyor. SUV platformuna bir yeni modeli daha kazandıran Tesla yeni canavarı Model Y‘yi tanıttı.

Gösterişli bir tanıtımla ortaya çıkan aracın özellikleri ve fiyatıda belli oldu. Direkt olaya girmek gerekirse Tesla Model Y, tam 4 farklı paketi ile karşımıza çıkıyor. Standart Range, Long Range, Dual Motor AWD ve Performance paketleri ile tanıtılan araçlar, paketlere göre epey farklılık gösteriyor.

tesla

Model Y’nin baz modeli olan Standart Range, 1 şarj ile tam 370 km yol alabiliyor. Aynı zamanda 0-100 km hızlanma süresi 5.9 saniye olan aracın son hızı ise firma tarafından 193 km/h. Fiyatı ise 39 Bin Dolar. Ancak ülkemizde daha yüksek olacağı aşikar.

Bir üst versiyonu olan Long Range ise tam şarj ile tam 482 km yol alabiliyor. 0’dan 100 km’ye 5.5 saniyede ulaşan aracın son hızı ise 210 Km olarak belirlenmiş. Fiyatı ise 47 Bin Dolar.

teslamodely

Dual Motor AWD olarak adlandırılan model ise adından anlaşılabileceği gibi 4 çeker. Dual Motor tabiri ise ön ve arka tarafında elektrikli motorları olduğunu belirtiyor. Bu sayede 4 tekerden çekiş sağlıyor. Bu modelin tam şarj ile alabildiği yol tam 450 km. Aynı zamanda 0’dan 100’e 4.8 saniyede ulaşan aracın son hızı ise 217 km. Fiyatı ise diğerlerinden daha pahalı olarak 51 Bin Dolar.

En yüksek performansa sahip Performance paketi ise tan şarj ile 450 km ilerleyebiliyor. Son hızı 241 olarak belirlenen araç, 0’dan 100’e tam 3.5 saniye’de ulaşıyor. Fiyatı ise tabiki en pahalı olarak 60 Bin Dolar.

Araçların fiyatları genel olarak bu şekildeydi. Bu kısımda benim en çok ilgimi çeken model Dual Motor AWD oldu. Yeterli bir hızlanma sunan aracın 4 çeker olması yoldaki stabilizasyonuda en iyi seviyeye çekiyor. Bakalım araçların Türkiye fiyatları ne olacak?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler