Cuma, Nisan 26, 2024

Tesla şarj istasyonlarını İstanbul, İzmir ve Ankara’ya getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en iyi elektrikli otomobil üreticilerinden birisi olan Tesla, elektrikli otomobilleri için şarj istasyonlarının bulunduğu planı paylaştı. Elde edilen verilere göre Türkiye’den tam 6 il yer aldığı gibi, bu şarj istasyonları 2017 yılında devreye girecek.

Elektrikli otomobil pazarı her geçen gün ivme kazanmaya devam ederken, sektörde bulunan ağır firmalar (BMW, Audi, Porche, Ford vs..) bir araya gelerek Avrupa otoyollarında şarj isyasyonları için çalışmalara başlayacaklarını duyurmuştu. Sonrasında ise Tesla olaya tek başına dalış yaparak, önümüzdeki yıl içerisinde yeni istasyonlarını aktif edeceğini açıkladı.

tesla sarj haritasi 002
Biliyorsunuz, Tesla‘nın araçlarında 20 dakikalık şarj ile %50 oranında doluluk elde edebiliyoruz. Supercharger olarak geçen bu şarj istasyonları uzun yolculukta kişileri sürekli düşündürüyordu. Ülkemizde de Tesla otomobil kullanıcıları çok da az değil. Olayın farkında olan Elon Musk ve ekibi hedefi tutturmak için planlarına Türkiye’yi de ekledi. Şehirler olarak başta Ankara, Aydın, Antalya, İstanbul, İzmit, İzmir ve Konya illerinin bulunduğu görülüyor.

tesla sarj haritasi
Haritaya baktığımızda sistemin uzun yol için tasarlandığı görülüyor. Daha çok batı illerinde yer alan bu şarj istasyonları ilerleyen zamanlarda çoğalabilir. Tabii ki arz talep meselesi olduğu için, Model S ve Model X’in ardından Model 3 ile ürün gamı giderek genişliyor. Adamlar da “ne kadar ekmek, o kadar köfte” mantığında hareket ettikleri için yerden göğe kadar haklılar. Bakalım ilerleyen zamanlarda yeni şarj istasyonlarından kaçı hayata geçecek biz de merakla bekliyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler