Cuma, Nisan 26, 2024

Tesla’nın Başı Dertte: ABD Hükümeti Oto-Pilot Konusunda Şirkete Dava Açtı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Amerikan Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Amerika Birleşik Devletleri merkezli otomobil devlerinden Tesla’nın Otopilot sistemine resmi bir soruşturma başlattı.

Ocak 2018 tarihinden bu yana NHTSA, çeşitli konfigürasyonlardaki Tesla modellerinin dahil olduğu on bir kazayı saptadı. Bu olayların çoğu hava karardıktan sonra meydana geldi ve karşılaşılan çarpışma sahneleri arasında ilk müdahale eden araç ışıkları, işaret fişekleri, ışıklı bir ok tahtası ve yol konileri bulunuyordu. Ayrıca, tüm bu araçların kazalara yaklaşma sırasında Otopilot veya Trafik Duyarlı Seyir Kontrolüne geçtiği doğrulandı.

Soruşturmanın ayrıntıları:

  1. Kusur Araştırma Ofisi (ODI), 2014-2021 Model Yılı Y, X, S ve 3 modellerinde SAE Düzey 2 ADAS sisteminin (Otomatik Pilot) Ön Değerlendirmesini açtı.
  2. Soruşturma, Otopilot işlemi sırasında sürücünün dinamik sürüş görevine katılımını izlemek, yardımcı olmak ve zorlamak için kullanılan teknolojileri ve yöntemleri değerlendirecek.
  3. Soruşturma ayrıca, Otopilot modundayken araçlar tarafından OEDR’yi ve Otopilot modunun işlevsel olduğu ODD’yi değerlendirecek.
  4. Soruşturma ayrıca listelenip onaylanmış kazalar ve diğer benzer kazalar için katkıda bulunan koşulların incelenmesini de içerecektir.

Tesla’ya ait hisseler, Amerikan Hükümeti’nin başlattığı soruşturma duyurusunun ardından %5 oranında düşüşe uğradı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler