Perşembe, Mart 28, 2024

The Walking Dead’deki Negan Karakterinin Seyri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çıktığı döneme büyük bir damga vuran The Walking Dead dizisi, sekizinci sezonda ciddi manada izleyici kaybetmişti. Diziye girişiyle yapımın ihtiyaç duyduğu etkili kötü adam açığını kapatmayı başaran Negan karakteri, son bölümlerde giderek daha az gösterilmeye başlandı. Bu durumun altında yatan sebepleri aktaran Angela Kang, yaptığı açıklamada “Negan’ı çok gösterirsek, seyirci buna alışır.” demeye getirdi. Gelin, hep birlikte dizinin baş senaryo yazarının yaptığı açıklamayı görelim.

“Onu Az Görmek, Daha Etkili Olacak.”

Frank Darabont tarafından geliştirilen bir Amerikan televizyon dizisi olan The Walking Dead; 2010 senesinde AMC’de gösterime girdiğinde milyonlarca izleyicinin dikkatini çekmiş, dünyanın her bölgesinden izleyiciyi ekrana kilitlemişti.

Dizide “Walker” olarak tabir edilen insandan bozma zombilerin cirit attığı dünyada, izleyicileri kendine çeken etkenler bulunmaktaydı. Bu etkenler kimine göre aksiyon öğeleri, kimine göre zombi konsepti, kimine göre ise oturaklı karakterleriydi.

Söz konusu yapımda “Vali” rolü ile görev yapan David Morrisey’in ardından, diziye sağlam bir kötü karakter rolü gerekiyordu çünkü diğer pek çok kötümsü karakter, kısa sürede unutulup gitmekteydi.

The Walking Deaddeki Negan Karakterinin Seyri İÇERİK

Dizinin altıncı sezonunun sonunda ekranda beliren Negan karakteri; tek bir bölüm ile, izleyicilere “İşte aradığım kötü adam!” dedirtmeyi başarmıştı.

Fakat dizinin dokuzuncu sezonuna geldiğimiz günümüzde, Negan karakteri de ekranlara daha seyrek bir şekilde gelmeye başladı.

Bu durum, tabii ki izleyicilerin dikkatinden kaçmadı. Yedinci sezon ile birlikte her an etkisini hissettiğimiz Negan karakteri, sanki artık eskisi gibi önemli bir role sahip değildi.

İşte bu konuda gerekli olan açıklama, dizinin baş senaristi Angela Kang‘den geldi. Kang, yaptığı açıklamada “Sekizinci sezondaki hikaye akışında Negan ve Saviorlar ekibine fazlasıyla yer verdik. Dokuzuncu sezon için çalışmaya başladığımızda yaşananların ardından karakterlerimizin ne durumda olduğuna bakmaya karar verdik. Negan ve onun ardında bıraktığı etki hala karakterlerimizin üzerinde ağırlığını hissettiriyor. Fakat ona odaklanmaktansa, diğer karakterlere odaklanmayı tercih ettik. Onu sezonun önemli noktalarına görmek daha akılda yer edici oluyor. Jeffrey Dean Morgan harika bir iş çıkartıyor. Bu sezon anlatmak istediğimiz hikayeyi göz önünde bulundurursak, onu az görmek çok daha etkili olacak.” ifadelerinde bulundu.

Gördüğümüz gibi, sevgili okurlar. Negan karakterinin ekranlarda daha az boy göstermesinin sebebi, senaristlerin stratejik bir hamlesiymiş. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler