ThermalTake, son yıllarda iddialı kasa modelleriyle karşımıza çıkmaya başladı. Bu iddialı modellerden birisi de View 300 MX serisi. Beyaz ve siyah seçenekleri olan kasa, bir hayli gösterişli duruyor diyebilirim. Bugün inceleme masamızın konuğu da View 300 MX kasa olacak.
Kullanıcıların beklentilerini ne kadar karşılıyor? İşlevsellik açısından artıları neler? Tasarımsal detaylarda neler görüyoruz? Gelin zaman kaybetmeden incelememize geçelim ve sorulara cevap arayalım.
ThermalTake View 300 MX Tasarımı Nasıl?
İster sıfırdan sistem topluyor olun isterseniz de hazır bir sistem tercih edin, kasanın tasarımına önem vereceğinizi düşünüyorum. Özellikle oyuncular bu konuda çok hassas. Bir PC kasasının işlevsel olmasının yanında göze hitap eden tasarıma sahip olması da aranan kriterler arasında. Haliyle View 300 MX modelini de ilk olarak bu açıdan değerlendirmek istiyorum.
Ön Tasarım
Kasanın ön yüzüne baktığınız zaman, benzerlerinden bir hayli farklı bir yapının sunulduğunu görüyoruz. Zira burada kullanıcılara iki ayrı seçenek veriliyor.
İsterseniz etrafı örgü desen dediğimiz hava alan delikli yüzeye sahip olan temperli cam kapak, isterseniz de ThermalTake logosu şeklinde deliklere sahip olan mesh kapağı kullanabiliyorsunuz.

MESH ÖN PANEL

TEMPERLİ CAM ÖN PANEL
Her iki seçimde de rahat bir şekilde fanların RGB ışıklandırmaları seçiliyor ve yeterli miktarda da hava akışı sağlanıyor. Burada nasıl kullanım yapacağınız tamamen size kalmış olan bir durum. Benim tercihin mesh kapaktan yana olurdu onu da eklemiş olayım. 🙂
Bunun dışında ön kapak tasarımında genel anlamda köşeli bir yapı kullanıldığını söyleyebiliriz. Tam sağ köşede güç tuşu yer alırken, kullanıcıya doğru bakan orta kısımda ise bağlantı portlarına yer verildiğini görüyoruz. Zaten daha iyi anlamanız adına bu kısımların görsellerini de hemen aşağı ekliyor olacağım.

Üst Tasarım
Gelelim üst bölüme. Genel anlamda söylemek gerekirse, kasanın üst kısmında sade bir yapı var. Üst bölümün büyük bir kısmını manyetik toz filtresi kaplıyor.
İnce toz filtresi dışarıdan gelen tozun ve kirin engellenmesini sağlarken, manyetik yapısı sayesinde çok rahat bir şekilde çıkarılıp yeniden takılabiliyor. Bu da temizlenmesini kolaylaştıran bir artı olarak karşımıza çıkıyor.

Yan Kapaklar
Yan kısımlara geçelim. Burada özellikle temperli cam tarafına bir parantez açmak gerekecek. ThermalTake, yan kısımda tam boy temperli cam kullanmış ve içerideki sistemin de net olarak gösterilmesini sağlamış.
Kullanılan temperli cam ise 4mm ve standartlardan biraz daha kalın bir temperli cam. Montajı da kolaylaştırılan temperli cam, çizilmelere karşı ek bir dayanıklılık sunuyor. Zaten camın daha kalın olması dayanıklılığını da bir tık daha arttırıyor.

Diğer kapak bölümüne geçtiğimiz zaman Burada da tamamen düz bir yapı görmüyoruz. Markanın sık sık kullandığı dikey mesh alan burada da var. Fan takabildiğiniz bu alanın üzerinde de manyetik toz filtresi bulunuyor.
Alt Taraf
Genelde çok önem verilmiyor olsa da kasanın altında da nasıl bir yapıya yer verildiğini aktaralım. View 300 MX alt kısımda geniş açıklıklara sahip. Bu sayede kasa içi hava akışı daha başarılı bir şekilde sağlanabiliyor. Alt kısımda iki parça şeklinde mesh yapı var.
Bu kısımların kapanmaması adına da kasayı yerden yükseltecek olan destek ayaklarına yer verilmiş. Destek ayakları bir tık uzun tutulmuş ve bu sayede de kasanın sağlam bir şekilde yüzeye oturması sağlanmış.

Tasarım için Ek Notlarımız
- Malzeme: SPCC çeliği ( Japon üretim standardı JIS G 3141 tarafından tanımlanan ticari bir soğuk haddelenmiş çelik kalite standardı.) + ABS malzeme
- Renk Durumu: Snow olarak geçen bir beyaz seçeneği bir de siyah seçeneği var
- Yan Panel: Tam boy 4mm temperli cam
- Boyutlar: 505mm X 230mm X 506mm
- Ağırlık: 10.4 kg
- Kasanın Tipi: Mid Tower
- Öndeki Portlar: 1 adet USB Gen 2 Type-C, 2 adet USB 3.0, 1 adet HD Audi jak
View 300 MX Kasa Ne Kadar İşlevsel? İç Yapı Nasıl?
Şimdi sıra geldi kasanın işlevselliğini ve iç tasarım yapısını değerlendirmeye. Bu kısımda dikkat çekmemiz gereken bazı noktalar var. Önce İç yapıya bir bakalım.
İç Tasarım Yapısı
View 300 MX kasa, iç kısımda güzel bir yerleşim sunuyor. Anakart konumuna göre yerleştirilmiş olan kablo kanalları direkt olarak göze çarpan kısımlar. Buradaki kanallarda kullanılan lastikler, hem kabloların kolay bir şekilde arka kısma gizlenmesini sağlıyor hem de kabloların metal kenarlara temas ederek deforme olmasının önüne geçiliyor.

Diğer taraftan PSU kısmına da ayrı bir parantez açmamız gerekecek. İç tasarımın biraz daha işlevsel olması adına PSU kapağı çıkarılabilir şekilde tasarlanmış. Sisteminizi toplarken, ilk etapta kapağı çıkararak işleri biraz daha kolaylaştırabilirsiniz.
PSU kapağının genel tasarım yapısına baktığımız zaman ise kabloları gizleyecek ve aynı zamanda hava akışını destekleyecek bir tasarımda olduğunu görmekteyiz. Ayrıca temperli cama bakan kısımda, ekranlı güç kaynaklarını tercih edecek kullanıcılar için bir pencere açıklığına da yer verilmiş.

Depolama, Fan ve Radyatör Birimleri için Destek Durumu
View 300 MX kasa, hem depolama birimleri açısından hem de soğutma birimleri açısından geniş bir uyumluluk sunuyor diyebilirim. Önce bir depolama birimleri için sunulan destekten söz edelim.
Depolama Birimi Desteği
Güç kaynağının hemen yanında yer alan kafes ve üzerindeki alan sayesinde çok sayıda depolama birimini kullanabiliyorsunuz. Bu kısmı iki ayrı şekilde değerlendireceğim ve görselleri de ekleyeceğim.
Depolama 1
- 3,5 inç 2 HDD ya da 2.5 inç SSD – ilk alan.
- 2,5 inç SSD – ikinci alan

Depolama 2
- 2,5 inç SSD 2 adet – arka bölünde

Fan ve Radyatör Desteği
Burası da kritik bir nokta. Sisteminizin gücüne göre daha fazla soğutma performansı isteyebilirsiniz. Neyse ki hem fan desteği hem de radyatör desteği konusunda da geniş bir alan bırakılmış. Yine bu kısmı da ayırarak paylaşacağım.

120mm Fan Desteği
- 3 adet üst kısımda / 1 adet arka kısımda / 3 adet yan panelde / 3 adet önde

140mm Fan Desteği
- 2 adet üst kısımda / 3 adet ön kısımda

200mm Fan Desteği
- 2 adet ön kısımda / 1 adet üst kısımda
Radyatör Desteği

120mm Radyatör
- 1 adet üst kısımda / 1 adet arka kısımda / 1 adet yan panelde / 1 adet ön kısımda

140mm Radyatör
- 1 adet üst kısımda / 1 adet ön kısımda

240mm Radyatör
- 1 adet yan panelde / 1 adet önde / 1 adet üst kısımda

280mm Radyatör
- 1 adet üst kısımda / 1 adet ön kısımda

360mm Radyatör
- 1 adet üst kısımda / 1 adet yan kısımda / 1 adet ön kısımda
Diğer Bileşenler için Destek Durumu
- Anakart Desteği: Mini ITX / Micro ATX / ATX / E-ATX
- VGA uzunluk hazneli: 280 mm
- VGA uzunluk haznesiz: 400mm
- PSU uzunluk sınırı: 200mm
- CPU soğutucu yükseklik sınırı: 175mm
Patentli, Dönebilen PCI-E Yuva Tasarımı
Bahsetmemiz gereken bir nokta daha var. Kasada yer verilen PCI-E yuvalarında döndürebiliyorsunuz. Yani ekran kartınızı nasıl takmak istediğinizi siz seçiyorsunuz. Dikey GPU kullanımına da izin veren bu sistem, işlevsellik açısından da bir başka artı olarak yazılabilir.


View 300 MX ile Gelen Dahili Fanlar
Kasaya neler ekleyebileceğinizden ve fan desteklerinden söz ettiğimize göre, artık kasa ile beraber gelen fanlardan da söz edebiliriz.
Kasada 3 fan, dahili olarak geliyor. Ön kısımda 2 adet 200mm ARGB PWM fan bulunuyor. Arka kısımda ise bir adet 120mm ARGB PWM fan bulunuyor. Fanların özelliklerini de hemen aşağı ekleyelim.

200mm ARGB PWM Fan
- Fan Hızı: 500 – 1000 RPM
- Max fan hava akışı: 132.98 CFM
- Max fan hava basıncı: 1.29 mm-H20
- Fan Gürüldü Değeri: 35.5 dBA
- Rulman Türü: Hidrolik rulman
120mm ARGB PWM Fan
- Fan Hızı: 500 – 1500 RPM
- Max fan hava akışı: 56.1 CFM
- Max fan hava basıncı: 1.11 mm-H20
- Fan Gürüldü Değeri: 27.2 dBA
- Rulman Türü: Hidrolik rulman
Fanların ARGB desteği sayesinde isterseniz ışıklandırmaları anakart üzerinden ya da kasa üzerinde yer alan kontrol butonundan da kontrol edebiliyorsunuz. RGB desteği konusunda aşağı, destek verilen aydınlatmalar için rozetleri ekliyor olacağım.

View 300 MX Sıcaklık Durumu ve Testler
Hatırlarsanız kısa süre önce sistem topladığınızda yapmanız gerekenler şeklinde bir video paylaşmıştık. Bu videoda da kullandığımız kasa View 300 MX modeli olmuştu.
Şunu söyleyebilirim ki bizim de gördüğümüz kadarıyla hava akışı ve ısı dağılımı konusunda başarılı bir kasa. Markanın bu konuda daha fazla fikir vermek amacıyla yaptığı bir sıcaklık testi de var. Bunu da hemen aşağı ekliyorum.
Testlerde Kullanılan Sistem
- Anakart: ASUS ROG MAX Z690 Hero
- İşlemci: Intel Core i9-12900K
- Ekran Kartı: AUROS RTX 3090 Xtreme
- RAM: TOUGHRAM XG DDR5 32GB
- PSU: Toughpower TF1 1550W-TT Premium
- CPU Soğutucu: TOUGHLIQUID ARGB 360 AIO sıvı soğutucu
- AIO: TOUGHFAN 120mm x3
- Ön Panel: TT logolu mesh panel
Sistem Boştayken Sıcaklık Görüntüsü

Tam Yük Altındayken Sıcaklık Görüntüsü

Son Sözler ve Değerlendirme
View 300 MX incelememiz için sona geldik. İncelemeyi bitirmeden önce genel bir yorum da yapalım. Tasarım, kullanılan malzeme, iç kısımda sunulan alan ve işlevsellik değerlendirildiği zaman gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek kasa modellerinden biri. Isı dağıtımı ve hava akışı da gayet başarılı gözüküyor.
Belki fiyat konusunda bir soru işareti bırakabilir. Biraz daha uygun fiyatlı olabilirdi diye düşünüyorum. Ama döviz kurundan dolayı da çok fazla yorum yapamıyorum. Zira kurda durum ortada.

Kasayı aldım ve aldığıma pişmanım. 7950X3D ve 4070Ti ekran kartı var kasada. Üst kısıma 360 radyatör koydum ve kasanın içi cehennem gibi. Çünkü arkadaki 120 mm fan yetersiz. Öndeki 2 adet 200mm fan ise kendine faydası yok. Kasa çok kötü. Bu kasayı kullanacaksanız kesinlikle 360mm radyatör kullanmayı düşünmeyin. Noctua d15 yada dark rock pro 4 gibi kaliteli hava soğutucu kullanın. Kasanın üst kısmına 2 adet 120mm fan koyarsanız süper olur. Tabi ön taraftaki işe yaramaz 200 mm fanları da 3 adet noctua nf f12 3000 rpm fanlarla değiştirin. Yoksa kasanın içinde kuzu çevirirsiniz.
Foto at da inanalım
Atarım paşam. Sana yalan borcum mu var. https://hizliresim.com/kp9hgx0
bende aldım amd sistem var içinde grafik rog rx 6750 xt ve işlemci olarak Ryzen 9 7900X kullanıyom hiçte bi ısınma görmedim tepede 360 mm gigabyte soğutucu sistemi var kasa fanları da ideal bana kalırsa tek sıkıntı her yer açık toz çabuk topluyor ama ısınma 0