Pazar, Mayıs 5, 2024

Threads Platformunda Düşüş Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter’ın beklenmedik düzenlemelerle kullanıcı kaybetmesinden sonra yeni bir alternatif olarak ortaya çıkan Threads, görünen o ki hızını çabuk kesti. Zira son açıklanan rakamlara göre platformun günlük aktif kullanıcı sayısı ciddi oranda düşüş gösterdi.

Uygulamanın son haftaya pek de olumlu bir giriş yapmadığını söylemek lazım. Sadece aktif kullanıcı sayısında yaşanan düşüş değil, bunun yanında uygulamada geçirilen zaman konusunda da düşüş dikkat çekici bir seviyede.

Threads için Son Verilerde Durum Ne?

Açıklanan yeni bilgilere göre bu hafta uygulamanın aktif kullanıcı sayısında %20’lik bir düşüş yaşandı. Bunun yanında platformda geçirilen zaman da ortalama 20 dk seviyelerinden ortalama 10 dk seviyelerine kadar gerilemiş durumda.

Burada da yarı yarıya bir düşüş olduğunu net olarak görüyoruz. Sadece bu iki veriden anladığımız, Threads uygulamasına olan ilgi yavaş yavaş düşmeye başladı. Düşüş kalıcı olur mu yoksa ilk günlerde gösterilen beklenmedik ilgi için bir normalleşmeden mi söz ediyoruz net değil. Bunu ilerleyen zamanlarda görme şansımız olacak.

Threads

Ek olarak platformu en çok kullanan bölgeler için bir sıralama açıklandığını da hatırlatalım. Buna göre Threads’in ülkelere göre kullanım sıralaması hemen aşağıda.

  • Hindistan – %33
  • Brezilya – %16
  • ABD – %16
  • Meksika – %8
  • Japonya – %5

Threads ile Twitter yarışında kazanan kim olacak bunu ilerleyen günlerde göreceğiz. Şimdilik kullanıcı sayıları ve aktif kullanım oranlarının çok değişken olduğu bir zaman dilimi içerisindeyiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler