Cuma, Nisan 19, 2024

TIDAL için Erişim Engeli Kararı Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTÜK, yeni alınan kararlar sonrasında internetten yayın yapan platformlar için lisans alma zorunluluğunu duyurmuştu. TIDAL, bu zorunluluk kapsamında lisans alması gereken platformlardan biri olarak biliniyor.

Türkiye’den de kullanılabilen popüler müzik platformu bu kararların alınmasının hemen ardından, lisans başvurusu için de uyarılmıştı. Fakat bu uyarılara karşın lisans için herhangi bir başvuru yapılmadığı ortaya çıktı. Bunun sonucunda da RTÜK harekete geçti.

TIDAL için erişim engeli kararı geldi

Tüm uyarılara rağmen bir türlü lisans başvurusunda bulunmayan platform için RTÜK beklenen kararını açıkladı. Yeni kararla beraber platforma Türkiye’den erişim yasağı geldi. Ek süre tanınmasına rağmen platformun yine lisans başvurularını yapmamış olması, kurallara aykırı gözüktü ve şu an için Türkiye’den platformun sitesine ulaşmanın mümkün olmadığını görüyoruz.

Erişim engeli kararının devam edeceğini ve bu kararın değişmesi için platformun lisans başvurusu yapması gerektiğini biliyoruz. TIDAL henüz konu hakkında bir açıklama yapmış değil ve lisans başvurusunun da yapılıp yapılmayacağı da bilinmiyor.

TIDAL

Eğer olur da lisans başvurusu yapılacak olursa, bu kez başvuru değerlendirilecek ve platformun üzerindeki erişim engellinin kaldırılması için süreç başlayacak. Tabii ki bu bir zincir gibi işleyen süreç. Önce başvurunun yapılması gerekiyor ki değerlendirme buna göre yapılsın.

Erişim engelli için platformdan nasıl bir açıklama geleceğini göreceğiz. Belki de erişim engeline rağmen karar değişmeyecek ve lisans başvurusu yapılmayacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler