Cuma, Nisan 26, 2024

TikTok için Yeni Bir Dönem Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tiktok, video platformları arasında en popüler olanlarının başında gelmeye başladı. Her ne kadar zaman zaman kullanım amacının dışına çıkıyor olsa da özellikle ülkemizde platformun çok popüler olduğunu biliyoruz. Haliyle platformda yapılan değişiklikler de yakından takip ediliyor. İşte yine böyle bir değişiklik gündemde. Bu kez TikTok’un tüm yapısını değiştirecek bir yenilikten söz ediyoruz. Zira gelen bilgilere göre bundan sonra platformda yatay olarak video yükleme teşvik edilecek.

TikTok ile YouTube Arasındaki Fark Azalıyor

İçerik oluşturuculara gösterilen bildirimlerle ortaya çıkan yeniliğe göre artık TikTok üzerinden de yatay videolar paylaşabileceğimiz vurgulanıyor. 1 dakikadan daha uzun olan yatay videolar için yayıncıları teşvik eden Tiktok, bu şekilde paylaşılan videoları da öne çıkaracağını belirtiyor.

Videolarda siyasi ya da reklam içeriği olmadığı sürece, bu tip yatay ve uzun videoların 72 saat içerisinde öne çıkarılacağı ve haliyle kullanıcıların daha fazla izleme alacağını da belirtelim.

TikTok

3 ayı aşkın bir süredir platformda yer alan kullanıcılar için uygulanacak olan sistem, dikey videolar yerine yatay videoların yaygınlaşmasını sağlayacak.

TikTok ile YouTube arasındaki farkın da azalmaya başladığını söyleyebiliriz. Özellikle video süreleri konusunda atılan adımlar da bu konuda etkili olmaya başladı. Platformda şu sıralar 30 dakikalık videolar da test ediliyor.

Atılan tüm bu yeni adımların etkisini zaman içerisinde göreceğiz. Özellikle yatay videoların ne kadar yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı merak konusu. Zira bu zamanda kadar platform hep dikey formatlı videolar üzerinden ilerledi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler