Cuma, Nisan 26, 2024

WhatsApp’ta Çıkartma Oluşturma Dönemi Başladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp’ta kullanımı biraz daha eğlenceli hale getiren, sohbeti daha da koyulaştıran bazı küçük artılar var. GIF paylaşımı, bunun yanında kendi çıkartmalarınızı oluşturma ve çok daha fazlası. Uygulamanın ilk yıllarında, tüm bu özellikleri kullanmak için yardımcı programlardan yararlanmak gerekiyordu. Meta, peşi sıra sunduğu güncellemelerle beraber bu durumu değiştirmeye başladı. Önce dahili GIF desteği, seçili çıkartmaların direkt olarak uygulama içerisinden paylaşılması gibi özellikler geldi. Şimdi de uzun süredir beklenen WhatsApp‘ta çıkartma oluşturma özelliği kullanıma alındı.

Yeni sistem sayesinde, uygulamadan çıkmadan kendi çıkartmalarınızı oluşturabilecek ve istediğiniz gibi bu çıkartmaları düzenleyebileceksiniz.  Peki yeni sistem nasıl çalışıyor?

WhatsApp’ta Çıkartma Oluşturma – Programsız

Yeni sistem şimdilik sadece iOS cihazlar için yayınlandı. Galerinizde yer alan fotoğraflardan, seçtiğiniz herhangi bir fotoğrafı direkt olarak çıkartma haline getirebiliyorsunuz. Bu fotoğrafın üzerine emoji eklemeniz, yazılar yazmanız ve ek düzenlemeler yapmanız mümkün.

  • Özelliği kullanmak için yapacağınız basit işlemleri de hemen aşağı ekliyoruz.

WhatsApp'ta çıkartma oluşturma

  • Çıkartma oluşturmak istediğiniz sohbete girin.
  • Kamera butonunun hemen yanında yer alan çıkartma butonunu göreceksiniz.

WhatsApp'ta çıkartma oluşturma

  • Buna tıklayın ve ardından “+” simgesine basarak, galerinizden çıkartma yapmak istediğiniz fotoğrafı seçin.

WhatsAppta cikartma olusturma 3 jpg WhatsAppta cikartma olusturma 4 jpg

  • Seçtiğiniz fotoğraf çıkartma haline getirilecek.
  • Düzenleme ekranından istediğiniz gibi yazı ya da ifade eklemesi de yapabilirsiniz.

WhatsApp’ta çıkartma oluşturma işlemi artık bu kadar basit. Söz konusu işlemi uygulama içerisinde yapabiliyor olmamız, birçok yardımcı uygulamanın da fişinin çekilmesi demek oluyor. Tabii ki yeni güncellemenin Android işletim sistemleri için de yayınlanmasını beklemek gerekiyor. Şimdilik sadece iOS kısmında güncelleme olduğunu tekrar hatırlatalım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler