Perşembe, Mayıs 2, 2024

YouTube Neden Donuyor? Cevap Reklamlarda Gizli

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTube, reklam engelleyicilere resmen savaş açtı. Yakın zaman önce bu konuda önemli bir adım atıldı. Google, reklam engelleyici kullanan kullanıcılara “hizmet şartlarını ihlal ediyor” şeklinde uyarı gösterip, video izlemelerini engellemişti. Şimdi ise bir önlem daha alındığı ortaya çıktı. İşte yeni alınan önlem “YouTube neden donuyor?” sorusunu da gündeme getirdi.

Zira reklam önleyici sistemlere karşı alınan yeni önlem, tek bir videoyu değil de doğrudan platformu etkiliyor.

YouTube Donuyor Çünkü Reklam Engelleyici Çalışıyor

Google’ın aldığı yeni karara göre bundan sonra reklam engelleyici kullanıldığı zaman tüm YouTube platformu yavaşlatılacak. Kullanıcı YouTube’a girdiği zaman, sayfalarda gezinmek istediğinde ya da video izlemek istediğinde uzun süreler boyunca bekleyecek.

Yetersiz görüntüleme adı verilen yeni önlemle beraber, reklam engelleyici açık olduğu durumda değil video izlemek platforma girmek ve anasayfada gezmek bile mümkün olmuyor.

Reklam engelleyiciyi kapattığınız zaman ise sorun ortadan kalkıyor ve site yeniden canlanıyor.

YouTube neden donuyor

Muhtemelen Google’ın uyguladığı yeni önlem tüm kullanıcılar için geçerli olacak. Şu an için belli bölgelerde denemeler yapılıyor gibi gözüküyor ama yakın zamanda tüm kullanıcıların benzer bir durumu yaşadığını görebiliriz.

Bu durumda kullanıcıların iki seçeneği kalacak. Ya reklamlara katlanacağız ya da YouTube Premium yükseltmesi yapıp, reklamlardan kurtulacağız. Google’ın bir nevi kullanıcıları buna zorladığını da söylesek yalan olmaz.

Alınan yeni kararlar genel olarak YouTube deneyimini nasıl değiştirecek zamanla göreceğiz. Fakat şu net ki Google reklam engelleyicileri durdurma konusunda kararlı. Buradaki geliri kaybetmek istemiyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler