Cuma, Mart 29, 2024

Toyota İnsanların Duygusunu Anlayan Kirobo Robot’u Geliştirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Toyota uzayda bile konuşabilen ve insanlar ile duygu kurarak arkadaşlık yapabilen Kirobo isimli robotunu duyurdu. Bu robot insanların duygularına karşılık verebildiği gibi, yüz ifadelerini analiz ederek ona göre cevap verebiliyor.

İnsanların Duygularını Anlayan Robot Kirobo

Ayakta 34 cm oturduğunda ise 10 cm boyutunda olan Kirobo robot, içerisinde yer alan kamera sayesinde yüzünüzü izleyerek surat ifadelerinizi analiz ediyor. Ardından bu ifadelere göre karşısındakine insansı tepkiler vererek şaşırttığı gibi, kendi sesinin tonunu ve hareket hızını konuştuğu kişiye göre değiştirebiliyor. Ayrıca Kirobo sahibi ile vakit geçirdikçe sahibinin sevdiği ve sevmediği şeyleri hafızasına kaydederek sonradan hatırlayabiliyor.

Aslında bazen düşünmüyor değilim; bazı insanların sahte yüzlerini ve sahte duygularını dinlemek yerine bir robottan bile medet umabiliyoruz. Çünkü bir çıkar aramadan, arkamızdan bir iş çevirmeden sadece sizi dinliyor ve anlamaya çalışıyor. Olsun o bir robot da olsa bizim için bir şeyler yapıyor.

toyota-kirobo-robot-003
Bluetooth İle Telefona Bağlanıyor

Kirobo Mini adı verilen bu sevimli robot kolaylıkla taşınabildiği gibi, Bluetooth ile telefonunuza bağlanarak kontrol edilebiliyor. Aynı zamanda insanlar ile arkadaşlık üzerine programlandığı için onlarla olan gündelik konuşmalarda ellerini ve başını oynatarak tepki verebiliyor. Her şeyi geçtim, sürekli yüzümüzü takip ediyor olması da ayrı bir sevimlilik diyebilirim.

Kirobo Mini, önümüzdeki yıllarda Japonya’da 392 dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Biz de Toyota ile iletişime geçerek robotun tester ürününü talep ettik. Gönderilecek olursa keyifli bir inceleme bizleri bekliyor olabilir.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler