Cuma, Nisan 26, 2024

Trump Yönetimi Federal Kurumların Huawei, ZTE Teknolojisini Satın Almalarını Yasakladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Trump yönetimi, ABD federal ajanslarını, hükümetin ulusal güvenlik endişeleriyle Çin teknolojisindeki son baskısının bir parçası olarak Huawei ve diğer iki şirketten ekipman satın almasını ve hizmet almasını yasakladı.Beyaz Saray’ın Yönetim ve Bütçe Ofisi sözcüsü Jacob Wood, yönetimin geçen yıl geçirilen bir savunma harcaması tasarısının bir parçası olarak Kongre tarafından kabul edilen yasalara “tam olarak uyacağını” belirtti .

CNBC ilk önce sözcünün sözlerini bildirdi .

Yeni kural bir hafta içinde yürürlüğe girecek – 13 Ağustos – ve aynı zamanda Çin teknoloji devleri ZTE’yi de hedef alacak.Hytera ve Hikvision, şirketlerin Çin hükümeti için casusluk yapabileceklerinden korkuyorlardı. Kural, Kongrenin Huawei, ZTE ve Hytera ile iş yapan tüm federal müteahhitler için 2020 Ağustos tarihine kadar zorunlu son teslim tarihinden bir yıl önce geliyor. 

Hükümet, müteahhitlere çalışmaları ulusal güvenlik tehdidi teşkil etmediği sürece durum bazında feragat edecek.

Huawei uzun zamandır Çin hükümeti için casusluk yapamadığını iddia ediyor. Hükümet ve pek çok milletvekili de dahil olmak üzere eleştirmenler, şirketin özellikle 5G hücre istasyonları gibi bir ekipmanı ağa bağlayan teknolojisinin, Amerikalıların verilerini Çin’in gözetimi veya casusluk riski altında bırakabileceğini söylüyor. Huawei, İngiltere hükümetinin teknolojinin güvenliği konusunda büyük bir değerlendirme yapan bulgularına rağmen iddiaları şiddetle reddetti .

Şirket ilk olarak 2012’de şirketi ulusal güvenlik tehdidi olarak etiketleyen bir House soruşturmasının ardından odaklandı.

Huawei sözcüsü Chase Skinner, haberin “beklenmedik” olmadığını ve mahkemede yasağa itiraz etmeye devam ettiğini söyledi.

“NDAA kanunu ve uygulama hükümleri, ABD telekom ağlarının ve sistemlerinin korunmasını sağlamak için hiçbir şey yapmayacak, aksine menşei ülkelere dayanan ticari bir engel teşkil edecek, yanlış bir işlem yapmadan herhangi bir cezai işlem başlatmayacak” dedi. “Nihayetinde, dijital bağlantı için kullandıkları ağlar Huawei’ye güvenirken, olumsuz etkilenecek olan ABD genelinde vatandaşlar olacak.”

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler