Çarşamba, Nisan 24, 2024

Türk güvenlik şirketi Trapmine iOS 10.2’daki açığı tespit etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple tarafından yayınlanmış olan yeni iOS 10.2 için güvenlik açıkları ve testler tamamlandı. Yapılan araştırmalar sonucunda Türk güvenlik şirketi iOS 10.2‘deki açığı tespit ederek bir ilke imza atmış oldu.

Bilirsiniz, yeni bir iOS sürümü çıkacağı zaman Apple firması beta olarak kullanıcılara duyurur ve açıkların bulunması için firmalara ve kişilere bildirir. Açıkların bulunması konusunda ise belli para ödülleri koyularak o açıklar kapatılır. Apple tarafından yapılan açıklamada ise “kritik” sınıfında yer alan güvenlik açığının Türk güvenlik firması tarafından tespit edildiği duyuruldu. iOS 10.2 sürümünde bu şirket tarafından tespit edilen açık, Apple ile doğrulanarak giderildi.

Aşağıdaki görselde gördüğünüz üzere CVE-2016-7627 numaralı açık ile birlikte yazı tiplerinin verebileceği bir zararı keşfeden Trapmine, Apple şirketinin güvenlik sürüm notları sayfasına isimlerini ekletmiş oldular.

trapmine ios 10 2 acik
Şirketin ismi Trapmine olduğu gibi, bu sektörde firmaların güvenlik açıklarını bularak ilerliyor. İzmir’de ikamet eden firma, 2015 yılından bugüne kadar çalışmalarına devam ediyor. 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler