Perşembe, Nisan 18, 2024

Türk Hackerler Apple ‘dan Fidye İstiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gündeme bomba gibi bir düşen bir haber ile devam ediyoruz. Geçtiğimiz gün çıkan haberlere  Turkish Crime Family adında bir hacker grubu elindeki şuan için 519 milyon kişiden 627 milyon kişinin bilgisi olduğu ve bu hesapları uzaktan sıfırlayacaklarını belirtmiş durumda. Apple ise konu ile ilgili yalanlamada bulunsa da grubun bir Türk internet sitesine açıklama bulunması dikkat çekti. İlk başlarda 75.000 dolar fidye talep eden grup bu talebini 150.000 dolar olarak güncelledi.

Konu ile ilgili olarak Apple güvenlik ekibi ile iletişime geçtiklerini belirten grup istedikleri şartlar gerçekleşmediği takdirde 7 Nisan tarihinde  iCloud hesaplarını sıfırlayacaklarını iddia etmişler. Yabancı haber sitelerine verdikleri açıklamalarda Apple güvenlik ekibinin ilgili veri tabanı ile ilgili görüntü talep ettiği iddia edilmiş.Hackerların, çalınan bazı iCloud hesaplarına giriş yaparken kaydettikleri bir YouTube videosunu paylaştığı da iddialar arasında yer alıyor. Tamindir’ e yapılan açıklamada grup ‘Bu saldırı bizim büyük firmalara yapacağımız tek saldırı olmayacak, biz büyük kaynak ve güce sahip olan yeni bir suç örgütüyüz.’ diye açıkladı.

Screenshot 1 1

Ayrıca grup konu ile ilgili olarak bir video yayınlamış bu videoyu bulamadık ancak videoda  bazı iCloud hesaplarına giriş yaparken kaydettikleri bir YouTube videosunu Apple kibarca kaldırmalarını talep ettiği iddialarında bulunulmuş.

Grup son olarak yaptığı açıklamada. ‘Biz bu saldırıyı, gerçekleştirebilme imkanına sahip olduğumuz için yapıyoruz. Bunun yanısıra temel amacımız Kerem Albayrak ve Karim Baratov hakkında farkındalık yaratmak.’ dedi
Bu iki kişi Yahoo’ya düzenlenen hack saldırısı için gözaltına alınmışlardı ve bir tanesi Amerika’da muhtemelen çok büyük bir ceza talebiyle yargılanacak. Diğer yandan, Kerem Albayrak veritabanını internet üzerinde listelemek ve satışa çıkarmakla suçlanıyor.’

Karim Baratov Kanada’da yaşıyor ve şu an tutuklu.

Kerem Albayrak şu an Londra/İngiltere’de yaşıyor. “

Haberin doğrulu ve Apple’nin yalanlayıcı haberleri gündemde mevcut ilerleyen dönemlerde daha net ve haberin gerçekliği konusunda bilgiler vermeye çalışacağız.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler