Perşembe, Nisan 18, 2024

Türk Hava Yolları Uçuşlarda Laptop ve İnternet Hizmetini Başlatıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türk Hava Yolları‘nın Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olan İlker Aycı katılmış olduğu bir programda çok sorulan soruları yanıtladı. Bunlardan bir tanesi de sürekli dile getirilen ücretsiz laptop servisinin gerçekten olacağı konusuydu. Verilen cevaplar ve gelen yenilikler ise THY yolcularının yüzünü epey güldürecek.

Ücretsiz İnternet ve Laptop Servisi Başlıyor

Hakan Çelik‘in programına konuk olan İlkey Aycı‘ya yönlendirilen ‘artık laptop servisi başlayacakmış doğru mu ?’ sorusuna nazaran ‘Evet artık laptop servisine başlıyoruz. Bunu da buradan belirtmek isterim. Önümüzdeki hafta itibari ile yolcularımız için laptoplar dağıtılacak. Aynı zamanda ekonomi sınıfındaki tüm yolcularımız da ücretsiz Wi-Fi hizmetinden faydalanarak internete girebilecekler.’ dedi.

Ancak önemli bir nottan bahsedelim: Laptop dağıtımı şuan için sadece ABD ve İngiltere uçuşlarında verilecek. Onun dışında Wi-Fi internet hizmeti her uçuş için yolculara seçenek olarak sunulacak.

turk hava yollari kabin

Normalde ABD ve İngiltere’de Yasak

Türk Hava Yolları‘nın almış olduğu bu karar normalde ABD ve İngiltere’de yasak. Yani hiçbir hava yolu kalkıp laptop ve ücretsiz Wi-Fi hizmeti veremiyor. Fakat THY bu konuda kendisini aştığı gibi, gerekli tedbirlerin de alındığı vurgulandı.

Uçaklarda yakın zamanda yer alması beklenen tomografi cihazları sayesinde uçağa giren her şeyin olası bir takım patlayıcıların da tespit edildiği teknolojilerin THY envanterine yakın zamanda ekleneceği vurgulandı. Aynı zamanda Aycı, ‘İlk önce Bakanlığımız olmak üzere, konuyu Ulaştırma Bakanlığımız da ele almış durumda. Biz de yakın takip yaparak bu tip bir cihazın kullanılmaya başlanması ile birlikte yasağın bize söylenen yazılı gerekçesi otomatik olarak ortadan kalkmış oluyor.’ dedi.

Açıkçası Türk Hava Yolları ile gurur duymaya devam ediyoruz. Zaten THY‘nin bu hızlı yükselişi Alman’ların Lufthansa’sına battığı gibi, sürekli ‘acaba ne yapsak da önlerine geçsek’ gibi çalışmaları yok değil.

turk hava yollari airbus 002

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler