Cuma, Mart 29, 2024

Türk Hava Yolları Yetiştirmek Üzere II.Pilot Alımı Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türk Hava Yolları tarafından yayınlanan bildiriye göre, yetiştirilmek üzere II.Pilot alımı yapacağını duyurdu. Şuan için kaç adet ikinci pilot alınacağı belli değil. Fakat ikinci pilot olmak için başvuru şartları ve koşulları haberimizde.

 

DIŞ GÖRÜNÜM ÇOK ÖNEMLİ

 

Türk Hava Yolları ve diğer hava yolu şirketleri pilot veya hostes alımları yaparken dış görünüşlerine çok dikkat ediyor. Kesinlikle görünür bir yerde iz veya yara olmaması gerektiği gibi, en önemli şartlar arasında görünüm yer alıyor. Yeni duyurulan II.Pilot alımlarında ise yine dış görünüm kuralı ön plana çıkmış.

 

Aşağıda bulunan ilana başvurmak için tabii ki Türk Hava Yolları bizden pek çok koşul istiyor. Belirlenen resmi koşullar ise aşağıdaki gibidir;

 

❱ T.C vatandaşı olmak,

 

❱ En az dört yıl lisans mezunu olmak (örgün veya açıköğretim),

 

❱ Minimum 01.01.1986 yılında doğmuş olmak,

 

❱ Erkek adayların boyları 1.65’den kısa ve 1.90 cm’den uzun olmamak,

 

❱ Bayan adayların boyları 1.60’dan kısa ve 1.90 cm’den uzun olmamak,

 

❱ Askerliğini tamamlamış veya minimum 2 yıl tecilli olmak,

 

❱ Daha önceden adli sicil kaydının olmaması,

 

❱ Daha önceden THY şirketlerinden herhangi birisinden disipsizlinlik cezası alarak ayrılmamış olmak,

 

❱ Yabancı dil “İngilizce” olarak minimum TOEFL (IBT): 75 (speaking : min.20) ve IELTS (Akademik): 6 (speaking : min.6) almış olmak gereklidir.

 

ikinci-pilot

 

SAĞLIK ŞARTLARI DA VAR

 

Ticari Hava yolu Pilotu şartlarına uygun olmak gerektiği gibi, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı olan (ICAO) Annex’te bulunan JAR FCL-3’teki şartları taşımak gerekiyor. Şartları taşıyan kişiler veya “bi deneyeyim, belki olur” düşüncesine sahip kişiler buraya tıklayarak başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. İlan Türk Hava Yolları tarafından 31.12.2016 tarihine kadar yayında tutacak. Yani önümüzde daha 4 aylık bir süre bulunuyor.

 

Son olarak Türk Hava Yolları‘nda II.Pilot olarak göreve başlayan bir kişi ilk etapta 7 bin TL, ardından sınıf atladıkça 20 bin TL‘ye kadar ücret alabilmektedir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler