Perşembe, Mart 28, 2024

Türk Telekom’dan Yerli Dijital Klavye TAMBU!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türk Telekom, Argela şirketi ile iş birliği yaparak yerli dijital klavyemiz Tambu‘yu tanıttı. Tambu Türk kültürünü yansıtıyor; içerisinde ise atasözleri, kültürümüze dair çıkartmalar ve daha birçok şey yer alıyor.

Türkiye’nin en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri şirketlerinden birisi olan Türk Telekom, Türk kültürünü yansıtmak açısından büyük bir adım attı. Yerli ve milli teknoloji vizyonundan yola çıkarak dijital klavye’yi üretti.

Bildiğiniz gibi hemen hemen tüm uygulamalar yabancı ülkeler tarafından geliştiriliyor. Son zamanlarda mobil oyunlar, vpn uygulamaları ve daha bir çok uygulama milli olarak geliştirilirken; şimdide aralarına Tambu katıldı.  Türk Telekom bu mobil uygulamayı platform özellikli yaparak geliştiricilere sunmayıda düşünüyor.

tambu 3

Uygulamanın adını ilk duyguğunuzda hiçbir anlam veremeyebilirsiniz. Ancak bu isim Tam-bu olarak birleştirilmiş. Bu isimde vurgulanmak istenen şey ise “ Aradığımız tam da bu ” cümlesi. Slogan diyebileceğimiz bu cümle son derece yaratıcı ve hoş olmuş. Şimdi biraz da Tambu’nun içeriğine geçelim.

Tambu iOS veya Android cihazlarınızdan kolaylıkla indirebilirsiniz. Uygulamayı ilk açtığınızda sizi logo ve başla butonu karşılıyor. Daha sonra ayarlardan klavyeyi Tambu olarak seçmenizi istiyor. Devamında telefon numaranızıda alıp size bir kod gönderiyor. Ve son olarak uygulamanın içindeyiz.

Ana ekranda Temalar, Çıkartmalar, Sesler, Yazı Dili, Klavye Ayarı, Klavye dili ve Uygulama dili menüleri bizi karşılıyor. Ve artık olay burda başlıyor. Temalar sekmesine tıkladığınızda normal klavyelerden, Türk kültürüne yaraşır klavye temalarına kadar bir sürü çeşit mevcut. Hamsi, kiraz, Van Kedisi, çay gibi birçok kültürel temalar yer alırken mekanik, siyah vb. gibi daha birçok temada uygulamada mevcut.

tambu 1

Çıkartmalar sekmesini açtığınızda bir sürü emojinin tamda Türk kültürüne yaraşır şekilde uygulandığını görmüş olacaksınız. Atasözleri ve deyimlerin yanında Ankara misketi, horon gibi oyunlarımızın emojisini ve usta müzisyen Orhan Gencebay‘ın Batsın Bu Dünya şarkısından esinlenerek yapılan emojiyide görebiliyorsunuz.

Daha birçok emojiyi içinde bulabileceğiniz gibi Türk Lirası emojisi, Sultan Ahmet Camii, yağlı güreş, müzik aletleri, çay-simit, döner ve Eyvallah emojilerinide eklemeyi unutmamışlar. Daha birçok özelliğin ve sekmeninde içinde bulunduğunu unutmamak gerek.

Her ne uygulaması olursa olsun Türk’lerin katkısı geçen uygulamalara sonuna kadar destek veriyoruz. Uygulamaya App Store veya Play Store üzerinden 5 yıldız vermeyi unutmadım ve bu yıldızlarıda sonuna kadar hakettiğini belitmek istedim.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler