Çarşamba, Nisan 24, 2024

Türk Telekom’un Yeni Tarifesi İle Kota Bittiği Anda İnternet Tamamen Kesilecek (Güncelleme)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türk Telekom, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gönderdiği yeni tarifeler eğer onaylanırsa Nisan ayı itibariyle kota bitince internet hızları yavaşlamayacak tamamen kesilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 2019 yılının başından itibaren kotalar tamamen kaldırılmıştı ve firmalar yeni paketlerini kullanıcılara sunmuştu. Türk Telekom, bugün diğer ISS firmalarına gönderdiği ‘Al- Sat Paket/Tarife Revizyonu’ adlı yeni tarifesi eğer BTK tarafından onaylanırsa diğer firmalar %5 Özel İletişim Vergisi ve %18 KDV üzerine ekleyerek kullanıcılara sunmak durumunda kalacak.

Türk Telekom’un Yeni Kotalı Tarife Fiyatları

  • 8 Mpbs – 51.61 TL
  • 16 Mpbs – 59.52 TL
  • 24 Mpbs – 73 TL
  • 35 Mpbs – 99.60 TL
  • 50 Mpbs – 109.63 TL
  • 100 Mpbs – 146.30 TL

58db6a1f18c773161cc72100

BTK’nın onayına gönderilen bu yeni tarife onaydan geçerse Adil Kullanım Kotası’na sahip paketleri kullananlar 1 Nisan tarihine kadar sınırsız interneti kullanmaya devam edecekler. Ancak 1 Nisan’dan sonra ise kullanıcılar eğer kotalarını aşarsa interneti tamamen kesilecek.

Türk Telekom’un Konu Hakkında Yaptığı Açıklama

15.02.2019 tarihinde bir gazetede, “İnternet yavaşlıyordu artık kesilecek” başlığıyla yayınlanan yazıda, Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekomünikasyon A.Ş. (“Türk Telekom”) ve internet toptan ve perakende fiyatlarına ilişkin yanlış bilgilendirme yapılması ve bu yazıdaki yanlış bilgilere farklı bazı yayın organlarında da yer verilmesi nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür.

Türk Telekom, 2019 itibariyle düzenleyici otorite Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) vizyonerliğinde diğer tüm internet servis sağlayıcılar gibi Adil Kullanım Noktası uygulamasını kaldırdı. Buna ek olarak, Türkiye’yi geleceğe bağlamak ve internet penetrasyonunu artırmak amacıyla, yaklaşık 8 milyonu aşkın mevcut perakende internet abonelerini hiçbir ek ücret talep etmeden mevcut paketi ne olursa olsun, çağrı merkezine veya SMS ile herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmadan limitsiz paketlere yükseltti. Dolayısıyla, gazetede yer alan “adil kullanım kotalı internet kullanan 1 Nisan’a kadar limitsiz internet alacak. Ancak o tarihten sonra paketi ‘kotasında duran’a dönüşecek” ifadesi tamamıyla gerçek dışıdır, 1 Nisan’dan sonra da taahhütlü ya da taahütsüz bir şekilde Türk Telekom internet ailesine katılmış mevcut müşterilerimiz limitsiz bir şekilde internetin keyfini sürdürmeye devam edeceklerdir. 12 Ocak 2019 tarihinden sonra Türk Telekom limitsiz internet kampanyalarına ek olarak GB’li kampanya seçeneklerini de portföyüne eklemiştir. Sadece ve sadece, 12 Ocak 2019 tarihinden sonra GB’li paketi tercih eden müşterilerin, aylık kullanım miktarına ulaşmaları durumunda internet hizmeti durur ve ek paket almaları durumunda o ay için internetten mevcut hızlarıyla yararlanmaya devam ederler. GB’lı paketlerden faydalanan müşterilerimiz bu durum hakkında detaylıca bilgilendirilmiş olup onayları ve tercihleri doğrultusunda GB’li pakete yönelmişlerdir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler