Perşembe, Nisan 18, 2024

Türk Yapımı Efsane Kasa Shadow Blade İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir tasarım harikası olan Türk Yapımı Efsane Kasa Shadow Blade İncelemesi ile karşınızdayız. Her üründe heyecan duyuyoruz ancak bu ürüne bakmak bile keyifliydi. Sadece Türk yapımı oluşu bile gönlümüzde tahta sahip olmaya yeterken Shadow Blade‘in tek kelime ile EFSANE olması, tabir yerindeyse mest etti. Her bir noktasında kaliteyi ve emeği hissettiğiniz Türk Yapımı Efsane Kasa Shadow Blade‘e gelin yakından bakalım.

shadow blade front

Shadow Blade’e Hangi Anakartlar Takılabilir?

Hepsi. Cevap kısa olabilir fakat, gerçekten de Shadow Blade‘e Mini-ITX, Micro ATX, ATX, Extended ATX anakartlar takılabiliyor. Hal böyle iken de anakartım kasama oturur mu soruları tarih oluyor. Kısacası Shadow Blade Tüm Anakartlarla Uyumlu diyebiliriz.

shadow blade sides

Shadow Blade’de PSU Neden Dışarıda?

Elektromanyetik alan oluşumu ve kasa iç sıcaklık artışının önüne geçmek amacıyla Shadow Blade’de PSU dışarıya montajlanmış. Muhteşem tasarımı sayesinde ısınan hava yükseliyor ve kasa içinin serin kalması sağlanıyor. Bu tasarımın PSU ömrünü uzattığını da belirtmekte fayda var.

shadow blade cooler

Shadow Blade Soğutma Desteği Nedir?

Öncelikle sıvı soğutmadan bahsedelim: Kapalı devreler için alt kısımda 360mm’ye kadar radyatör desteği bulunuyor. Bunun yanı sıra kasanın yan tarafında bulunan plaka sökülerek 120mm’lik extra radyatör takılabiliyor. Custom sıvı soğutmalar içinse kasanın yan tarafında bulunan panelde uygun boşluklar bırakılmış. 

Alüminyum, titanyum, demir karışımı malzeme yapısı ve yekpare gövdesi sayesinde tüm sisteme, özellikle ekran kartına pasif soğutma desteği sağlıyor. Açık yapıda oluşu hava sirkülasyonuna izin veriyor ve ısınan havanın yükselmesi sağlanıyor. Böylece parçalarınız daha serin kalıyor.

20cm’e kadar CPU soğutucu, 34cm’e kadar da VGA desteğinin bulunduğunu belirtelim.

shadow blade top

Shadow Blade Tasarım Detayları Nedir?

Öncelikle belirtmem gerekiyor ki kasa Dünya’da ilk değil. Aksine çok çok benzer bir tasarıma sahip S-Frame adında bir tasarım mevcut. Shadow Blade‘in yapımını gerçekleştiren Osman Cansız ise S-Frame’in daha gelişmiş Türkiye versiyonunu ortaya koymuş demek çok daha doğru olacaktır.

Sağlamlık konusunda oldukça iddialı olan Shadow Blade, belirttiğim gibi yekpare alüminyum, titanyum, demir karışımı malzemeden yapılmış. Ön tarafında ise dayanıklı pleksiglas yer alıyor. İster metalini ister ön panelini eğin, esnek yapısı ile zarar görmüyor.

shadow blade ekran karti

Üst kısmına baktığımızda çok fonksiyonlu cepler mevcut. Bu alana ses kartları, harici aparatlar takılabiliyor.

shadow blade bot

Ön tarafta ise power paneli dikkat çekiyor. Bu panelde bir adet power tuşu, iki adet USB 2.0, iki adet USB 3.0, kulaklık ve mikrofon girişleri mevcut. 

Boyasına baktığımızda ise yine kendimizi özel hissettirecek bir detay karşımıza çıkıyor. Shadow Blade toz tutmuyor. Elektrostatik boya teknolojisi sayesinde toz tutmuyor, tozlar akıp gidiyor.

Kablolama açısından bakacak olursak, bizleri yormayacak ve kablolama konusunda çok iyi değilim diyen kullanıcıları özellikle mutlu edecek arka pleksiglas mevcut. Görünmesini istemediğimiz kablolarımızı rahatlıkla bu kısımda gizleyebiliyor ara boşluklarından gereken noktalara ulaştırabiliyoruz.

Shadow Blade bakım ve gelişim kısmında da pratiklik sağlıyor. Arka kapağını çıkarttığımızda, işlemcinin tam altındaki boşluk oldukça geniş bırakılmış. Bu sayede soğutucu değişimi ve bakım işlemlerimizde anakartımızı sökmek durumunda kalmıyoruz.

shadow blade lights

Depolama birimi açısından ise yine cömert bir yaklaşım sergilenmiş. 3 adet 3,5″, 7 adet 2,5″ disk alanları mevcut. Kasanın toplam ağırlığı ise 8 kilo 🙂

shadow blade name

Neden Shadow Blade?

Osman Cansız ile yaptığımız görüşmede ilginç bir detay ortaya çıktı. Shadow ismi Osman Bey’in nick name’inden geliyor 🙂 Blade ise tamamen tasarımı ile alakalı. Biraz komik ve ilginç gelebilir ancak Shadow Blade bu kasaya çok yakışmış 🙂

Shadow Blade Ne kadar?

Henüz üretime geçmediğinden fiyatı net değil ancak 700 TL civarı fiyatı olacağı düşünülüyor. Girişimcilik adına güzel bir iş yapan Osman Cansız’ı tebrik ediyor, kasanın bir an önce seri üretime geçmesini temenni ediyoruz. Lafı çok da uzatmadan Shadow Blade inceleme videomuz ile sizleri baş başa bırakıyorum. İyi seyirler 🙂

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Türkçe bir isim yakışırdı bu kasaya. Gevurca isim yerine, hazır tasarım aşamasındayken ismi Karahan olarak değiştirilebilir. Batılıların hayali beyaz perde kahramanlarına karşılık, Şanlı Türk tarihinde bir çok Türk kahramanı ve Büyük Türk devletleri yer aldığı için isim konusunda bir sıkıntı çekmezsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler