Perşembe, Nisan 25, 2024

Türk Yapımı MMOFPS Oyunu Tactic Force Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tactic Force isimli oyunun geliştiricileri başta HES Games yazılım şirketi olmak üzere, kadro tamamen Türk. Oyunu ilk gördüğümüzde daha grafiklerin hazırlanma aşamasındayken kafamızda belli soru işaretleri vardı. Bilirsiniz, Türkiye’de Türk yapımı oyunlar denildiğinde eleştiriye açık olmak gerekiyor.

Zaten oyunlar yayınlandıktan sonrada son kullanıcılar eğer oyunu beğenmez ise, beklenen yorumlar gelmeye başlıyor. Fakat Tactic Force isimli Türk yapımı oyun grafikleri ve Free to Play olarak gelmesi planlanan sürümü ile göz dolduracak gibi duruyor.

Tactic Force Neler Sunuyor?

Oyun şuanda yapım aşamasında olduğu gibi, yakın zaman içerisinde sadece Türkiye üzerinden yayınlanacak olan bir kapalı beta başvurusu açacaklar. Burada başvuran oyuncular, oyunun içerisinde yer alan Peri Bacaları, Yerebatan Sarnıcı ve Petrol Platformu gibi pek çok haritada oyunu deneyimleme şansı bulacaklar.

Oyunu henüz daha oynamadığımız için ve video içeriklerinden gördüğümüz kadarı ile oldukça başarılı gidiyor. Gerek geliştirilen silahlar ve ekipmanlar olsun HES Games‘ın bu konuda üzerine düşeni oldukça iyi yaptığını gösteriyor.

Grafikler günümüz oyunlarına göre bir Türk yapımı için oldukça başarılı.

Fakat önemli bir nokta var; Bilirsiniz yeni bir oyunda hikaye, kurgu ve bug çalışmaları çok önemlidir. Bug’lar ile dolu bir oyunu kolay kolay kimse oynamaz ve oynamaya da devam etmez. Tabii ki sıfır bug ile bir oyunu bitirmek de mümkün değil. Bugün milyarlarca dolarlık satış yapan oyun şirketleri bile buglar ile dolu bir oyunu piyasaya sürebiliyor. Örneğin FIFA 19PES 19 gibi.

Ancak burada oyuncuları kendilerine çekebilmek ve farklı olduğunu gösterebilmeleri adına önemli geliştirmeler yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Mesela şimdiye kadar bir Free to Play oyununda hazır senaryo içerisinde ilerlerken, o senaryonun dışına çıkabildik mi? Hayır. Ancak bazı noktalarda oyuncuların beklemediği sürprizler olabilirse “PAT” diye karşısına çıkan önemli bir detay hoşuna gidecektir. Burada kurgu gerçekten çok önemli bir yer arz ediyor.

tactic force 003

Silahlar ve Bölümler Yayınlandı

Oyun içerisinde belki de kırılma noktası dediğimiz alanlardan bir tanesine geldik. Şuanda Tactic Force oyunu içerisinde yayınlanan pek çok silah ve ve bunların çoğu yerli yapım silahlar. Başta Bora 12 olmak üzere, MPT-76, KNT-76, AK-47, Desert Eagle, Vector gibi modeller bulunuyor.

Bölümler arasında ise yine Türkiye’de önemli yerlerden olan Yerebatan Sarnıcı, Kervan Saray, Peri Bacaları ve Petrol Platformu açıklanan bölümler arasında. İlerleyen günlerde de farklı bölümlerin eklenebileceğini de belirtelim.

tactic force bora 12 silah 002

tactic force bora 12 silah

tactic force mpt 76 silah

tactic force knt 76 silah

tactic force desert eagle silah

tactic force criss vector silah

tactic force ak 74 silah

“Türkiye’nin En Gelişmiş MMOFPS Oyunu”

Gelişticisi olan HES Games bu projeyi şuanda “Türkiye’nin en gelişmiş MMOFPS Oyunu” olarak nitelendiriliyor. Aslında bu tabir bana çok doğru gelmedi zira daha henüz yapımı devam eden bir oyunun daha son kullanıcıya açılmadan direkt bu şekilde adlandırılması doğru değil.

Gelişmişlik konusunda pek çok detayı arkasında barındırabilir ama unutmamak lazım; bu durumu yine belirleyecek olan son kullanıcı ve oyuncular olacak.

Türk yapımı Tactic Force oyunu aynı zamanda geliştirilme aşamasında Unreal Engine 4 kullanılarak yapılıyor. Kapalı Beta başvuruları hakkında da çok yakında firma açıklamalar yapacaktır. Biz de oyunu gerçekten merak ediyor ve HES Games‘e başarılarının devamını diliyoruz. Umarız Türk oyun sektörünü hedefledikleri vizyon ile birlikte iyi yerlere getirmede önemli katkılar sağlarlar. Neden bir TaleWords daha çıkmasın ki?

tactic force petrol platformu

tactic force yerebatan sarnaci

tactic force kervansaray

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler