Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türkçe Destekli Robot Süpürge Robotuya Robolaser İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Robot süpürgeler artık iyice yaygınlaştı. Haliyle ilgi artınca, bu alanda yeni modellerde görmeye başlar olduk. Evet seçenek giderek artıyor ve robot süpürge almak isteyenler için karar vermek zorlaşıyor. İşte bu alanda size yeni fikirler verecek ve karar vermenizi kolaylaştıracak bir inceleme ile karşınızdayız. İnceleme köşemizde bugün Robotuya Robolaser modelini ele alacağız.

Türkçe destekli olmasıyla öne çıkan robot süpürgenin nasıl artıları var, performansı nasıl gibi detayları sizlerle paylaşacağız.

Kaçırmayın: Thermaltake The Tower 100 Mini Chassis İncelemesi

Robotuya Robolaser Tasarımı Nasıl?

Açıkçası tasarım konusunda ek olarak çok fazla anlatacağımız bir şey bulunmuyor. Çünkü seri standart robot süpürge tasarımına sahip. Büyük, dairesel genel olarak kabul görmüş olan tasarım sunulmakta. Cihazın üst kısmında ek olarak LDS lazer kısmının bulunduğu alan var ve onun dışında güç kontrol butonları da burada yer alıyor.

Cihazı ters çevirdiğiniz zaman ise 4 adet tekerlekle karşılaşıyorsunuz. En iyi hareket kabiliyetini sağlamak adına irili ufaklı olarak seçilmiş olan tekerleklerin dışında, bir savurucu fırça ve süpürge alanı bulunuyor. Yine birçok robot süpürgede gördüğümüz yerleşimlerden. Burada ek not olarak ekleyebileceğimiz güzel bir avantaj var.

Robotuya Robolaser

Diyelim ki fırça kirlendi ya da uzun kullanımlar sonrasında formu bozuldu. Bu durumda oldukça kolay bir şekilde fırçayı değiştirmeniz mümkün. Tasarım artısı gibi değil ama işlevsellik olarak gösterilebilir. Alt kısımda belirteceğimiz son detay çıkarılabilir paspas tutucu bölümü. Bu kısmın çıkarılabilir olması da kolay temizlenmesi adına güzel bir seçim olmuş.

Tasarımda artık iç kısımlara geçmek adına tekrar üst bölüme dönüyoruz. Üste bölümde çok kolay açılır bir kapak göreceksiniz. Bu kapağı kaldırdığınız zaman, su ve toz kabıyla karşılaşıyorsunuz. Yine kabı çıkarıp temizlemeniz mümkün.

Tasarım açısından söyleyebileceklerim bu kadar. Dediğimiz gibi genel tasarım yapısı aslında robot süpürgeler için standart olan tasarım yapısı. Çok büyük farklar söz konusu değil.

Kutu İçeriği

  • Kullanma kılavuzu ve belgeler
  • Filtre
  • Fırça
  • Manyetik şerit duvar
  • Şarj İstasyonu
  • Robotuya Robolaser

Robotuya Robolaser Teknik Özellikleri

Diğer birçok robot süpürgede olduğu gibi bu seri için de rakip çok fazla. Başta dediğimiz gibi artık kullanım yaygınlaştı. Kullanım yaygınlaşınca, markalar da bir bir bu alanda ürünler sunmaya başladı. Peki, Robolaser rakiplerinden ayrılan özelliklere sahip mi ya da fark yaratan özellikleri var mı? Buna bakacağız.

Hibrit Temizleme: Robotuya Robolaser, hibrit bir temizleme sistemi sunuyor. Ne demek yani? Hem sulu hem de su olmadan temizlik yapılması tercih edilebilir. Cihazda 450 ml toz haznesi ve 150 ml 3 seviyeli su haznesi var.

İsterseniz sadece süpürme işlevini ya da paspas işlevini kullanabilirsiniz. İsterseniz de ikisini birden aktif etmeniz mümkün. Hibrit temizleme özelliği dediğimiz özellik bu.

Robotuya Robolaser

Farklı Modlarla Çalıştırma: Toplamda 4 kademeli emiş gücüne sahip olan robot süpürge, bu sayede farklı modlar sunuyor. Derin temizlik özelliği ile maksimum güç elde edilirken, sessiz modu ile daha düşük güç ama sessiz bir çalışma elde edilebiliyor. Toplamda 4 farklı mod bulunduğunu görüyoruz.

Robotuya Robolaser

Türkçe Konuşma Artısı: Cihazda Türkçe dil desteği de mevcut. Ama bu sadece kontrol menüleri için geçerli olan bir dil desteği değil. Cihaz bildiğiniz Türkçe konuşuyor. Şarj bitti uyarısı, teker sıkıştı uyarısı gibi bilgileri Türkçe olarak okumakta.

Güzel bir özellik mi derseniz tabii ki artı bir nokta. En azından cihaz bir sorunla karşılaştığı zaman bunu hemen anlayabiliyorsunuz.

Robotuya Robolaser 2

Otomatik Şarj: Robot süpürgelerin benim en sevdiğim özelliği, otomatik şarj özelliği. Şöyle düşünün, bu cihazların akıllı telefonlarda olduğu gibi bataryaları var. Sonuçta cihaz çalışıyor. Uzun süreli çalışma sonrasında ise bir yerde batarya bitecek.

Normalde şarj bittiği zaman cihaz ortada kalır. Ama otomatik şarj özelliği varsa (ki Robolaser serisinde var), robot şarjı azaldığı zaman şarj istasyonuna dönüyor ve sonrasında temizliğe kaldığı yerden devam ediyor. Robotuya Robolaser bu sistemi desteklediği için önemli bir avantaja sahip.

Robotuya Robolaser 8

LDS Lazer İle 2D Haritalama: Robotuya Robolaser ilk çalıştığı zaman, anlamsız hareketler yapacak. Tabii ki üzerinde sensör var ama bu sensörlerle alakalı bir durum değil. Robotuya Robolaser, önce bir LDS Lazer haritalaması yapıyor.

Tüm bölge için  haritalama çalışması yapılıyor ve bu sırada biraz mantıksız temizleme hareketleri görüyoruz. Haritalama çıkarıldığı zaman, cihaz sıkıntısız bir şekilde bölge temizlikleri yapabiliyor.

Temizleme Bölgeleri Oluşturma: Haritalamadan söz ettik. İşte haritalama sonucunda artık elinizde evinizin ya da ofisinizin 2D haritalaması var. İstediğiniz bölgeleri temizlik bölgeleri olarak seçebiliyor ya da istediğiniz alanlara girilmesini engelleyebiliyorsunuz. Burada da seçim sizin. Tüm bunları ayarlamak için bir mobil uygulama da sunulmuş durumda.

Robotuya Robolaser

Tuya Uygulaması: Planlama mı yapacaksınız? Robotuya Robolaser sadece belli bölgeleri mi temizlesin istiyorsunuz? Cihaza komutlar mı göndermek istiyorsunuz? Tüm bunlar için bir uygulama var. Tuya adı verilen uygulama üzerinden her ayarlamayı yapmak mümkün.

Robotuya Robolaser

Otomatik Algılama ve Yükseklik: Robot süpürgelerin en büyük sorunlarından birisi, yüzey algılama olayı. Diyelim ki evde parke yüzey ve üzerinde de halı var. Parke çok güzel temizleniyor ama alet ya halıya çıkamıyor ya da halıda ilerleyemiyor.

Robotuya Robolaser bunu çözmek adına farklı bir mod ile geliyor. Cihaz halı üzerine çıkabildiği gibi yüzeyin halı olduğunu anlıyor ve kendisini maksimuma çıkarıyor. Böylece güçlü bir temizleme performansı ile halıyı da temizleyebiliyor.

Teknik Bilgiler Detay

  • Hepa filtresi: Var
  • Emiş Gücü: 2200 Pa maksimum değer ve 600 Pa en sessiz değer. Toplamda 4 mod var.
  • Su ve Toz deposu: Var. İkisi bir arada
  • Temizleme Alanı: 100-150 merekare
  • Şarj süresi: 4-5 saat civarı
  • Toz haznesi kapasitesi: 0.45L
  • Navigasyon var: LDS lazer
  • Pil: 3200 mAh
  • Kendi kendine şarj: Var
  • Çalışma Süresi: Tek şarj ile 90 – 120 dakika arası çalışma süresi. Ama dediğimiz gibi otomatik şarj özelliği var.

Robotuya Robolaser

Robotuya Robolaser incelemesi için sona geldik. Teknik özellikleri ve tasarımı konusunda detayları da verdik. E o zaman ne yapalım? Gelin bir genel yorum yapalım ve artılarla eksilerden konuşalım.

Genel Yorum

Cihazın belli yüzeylerde kullanımı rahat. Ama mesela çok kablo varsa (özellikle ofisler için), ortam çok kalabalıksa sorun yaşayabiliyor. Standart ev kullanımları için sorun olacağını düşünmüyorum. Onun dışında ses özelliği de güzel artılar sağlıyor.

Cihaz Türkçe uyarılar veriyor ve durumu hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Fiyatını da düşünecek olursak ve rakiplerle karşılaştıracak olursak, tercih edilebilir bir ürün.

Artıları

  • Uygulama üzerinden kontrol özelliği güzel
  • Temizleme planlaması güzel
  • Kendi kendine şarj artısı var.
  • Türkçe konuşması güzel
  • Temizlemesini ve temizlememesini istediğiniz yerleri ayarlayabiliyorsunuz.
  • Kolay temizleniyor
  • Farklı durumlar için farklı modları var.
  • 120 dakikaya varan çalışma süresi var ki başarılı.
  • Sessiz modu gayet başarılı.

Eksileri

  • Eksi değil ama bilmeniz gereken bir nokta var. İlk çalışmada sapıtabiliyor. Haritalama yapana kadar tam bir temizlik beklemeyin.
  • Yerde çok kablo ya da kalabalık varsa takılabiliyor. (ofisler için sıkıntı olabilir)
  • Eğer bir yerde toplu bir kırıntı varsa, ilk etapta hepsini çekmiyor. Savurma fırçası biraz kırıntıları dağıtabiliyor. Ama cihaz dönerek bunları temizliyor.
  • Max modunda, iyi bir temizlik elde ediyorsunuz ve emiş gücü yüksek oluyor ama ses buna bağlı olarak yükseliyor.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler