Perşembe, Nisan 18, 2024

Türkiye genelinde internet halay çekmeye devam ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet kullanımı Türkiye genelinde yavaşlatıldıktan sonra işlerde ister istemez aksama oldu. Ancak bu kadar uzun süreli yavaşlama hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. İnternet kullanımları bir de AKN ile birleşince işin içerisinden çıkılmaz bir hal aldı.

Şuanda internet kullanımlarımız o kadar düştü ki, Adil Kullanı Noktası ile birleştiği için adeta bir kaos ortamına dönüşmüş durumda. Aşağıda görmüş olduğunuz speed test yaklaşık bir kaç dakika önce yapıldı. Ping’in ilk defa 101 ms civarlarına kadar çıktığını görüyorum.

internet hiz testi
Bu durumu sosyal medyadaki arkadaşlarımız ve takipçilerimiz ile de paylaştık. Durumun bizden daha kötü olduğunu gördük. Hani derler ya “100 kişiye sorduk şu cevabı aldık” biz de sorduk cevap yazmaya çalışanlar oldu, ancak internet yüzünden gönderemediler cevapları. Hatta bir kaç takipçimiz “gönder butonuna basalı tam 7 dakika oldu” gibi yorumlar da yaptı.

Ancak şunu söyleyebilirim; geçtiğimiz günlerde bir askeri olay yaşanmış Türk askerlerinin yakılma görüntüleri gibi doğruluğu olmadığı belirtilen görüntüler yüzünden yavaşlatıldığı belirtilmişti. Bu durum yavaş yavaş düzeltilmiş durumda. Her ne kadar darboğaza giren internet üç gün kadar işkenceye dönse de, işlerimizi yapamaz noktasına gelmiştik bizde.

Açıkçası firma ve internet servislerine bu konuda farklı bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü internet üzerinden para kazanan ve her darboğazda zarar eden firmalar var. Sonuçta internet durduğunda veya durma noktasına geldiğinde işlerde bir o kadar aksıyor. Özellikle internetten satış yapan firmalar için bu durum çok daha riskli durumda. Umarız şu güzel ülkemizde kullanımları artık gerekli özgürlüğe kavuşur ve şu olayları yaşamadan işlerimizi yapabiliriz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler