Cumartesi, Nisan 27, 2024

Türkiye Kart’ın Çıkış Tarihi Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan‘ın yaptığı açıklamalarda 7 test edilmeye başlanılacak. Son zamanlarda ulaşım konusunda fazlaca konuşulan yeni gelecek olan sistem Türkiye Kart, bu yılın sonunda faaliyetlere başlanılacağı belirtildi.

Sürekli il değiştiren insanların kabusu olan her ilin (bazen ilçenin) ayrı ulaşım kartının cüzdanda duracak fazla sayıda kart demek oluyor. Ayrıca gittiğiniz yere tekrar gidinceye kadar o kart tamamen işlevsiz bir şekilde cüzdanınızda yatıyor. Teknolojinin oldukça hızlı ilerlediği günümüzde bu durum oldukça can sıkabiliyor. Bu kart Türkiye’nin 81 ilinde de geçerli olacak. Sadece ulaşımla da sınırlı olmayan bu kart belediyelerin isteği üzerine değişik, özel şehir uygulamalarında kullanılabilecek.

Bakanın Açıklaması:

Bakan Turhan “Bu kapsamda PTT gerekli çalışmaları sürdürüyor.  Projenin 2019 yılı sonuna kadar Konya başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Bursa, Kayseri, Kahramanmaraş ve Düzce illerinde uygulamaya alınmasını planlamış bulunuyoruz ve bu doğrultuda da hızla ilerliyoruz. Türkiye Kart, vatandaşların ulaşım hizmetlerine tam entegrasyonunu gerçekleştiren daha uygun şartlarda tek kart üzerinden bütün hizmetlerin satın almasını sağlayan önemli bir proje. Vatandaşımız, tüm Türkiye’deki kara, hava ve deniz yolu ulaşım araçlarını Türkiye Kart ile kullanabilecek ve bu tek kart sayesinde vatandaşımızın hayatı kolaylaşacak” dedi.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler