Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye TOP 5 Youtuber Kanalları Sıralaması

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde son zamanlar da ‘YouTuber‘ olmak ciddi bir trend haline geldi. 8-9 yaşlarından 55-60 yaşlarına kadar ülkemizde YouTube platformu için video çekip abone toplamaya çalışan büyük bir kitle var. Hal böyle olunca ülkemizdeki en iyi 5 YouTuber’a göz atmak istedim.  En alttaki sürpriz kanalımı gözden kaçırmayın!

Öncelikle kanallar arasında hem bireysel hemde şirket halinde çalışanlar var. Haydi gelin youtupçu arkadaşlarımızı iki farklı sıralamaya sokalım.

1- En fazla abone sahibi kanallar

     Ülkemizde en çok abonesi bulunan 10 kanal ve güncel abone sayıları:

  • 1-netd muzik 5,241,318 abone sayısı ile ülkemizin en çok abonesine sahip YouTube kanalı. İsmindende anlaşıldığı üzere şirket ile anlaşmalı sanatçılarımızın şarkılarını YouTube üzerinden resmi olarak paylaşan kanal.
  • 2-NDNG – Enes Batur: Yaptığı işler ciddi bir kitle tarafından tartışılıyor olsada 3,455,657 abone sayısı ciddi bir rakam ve buda Enes’in bu işte iyi olduğunu anlamaya yeterli. Enes Batur kanalında (genellikle) oyun videoları çeken bir arkadaşımız.
  • 3-OHA diyorum!: İlk 5 sıralamasına 2 Kanal birden sokabilen bu arkadaşlar ( veya şirket ) işlerinde oldukça iyiler. 2,971,112 ile ülke sıralamasında 3. sırada bulunan kanalda ilginç deneyler, komik videolar bulabilirsiniz.
  • 4-Orkun Işıtmak: Orkun gerçekten severek izlediğim kişisel kanalların en başında yer alıyor. Belli bir sınırı olmayan heran her konuda video paylaşabilecek potansiyelde olan bu arkadaş 2,866,337 aboneye sahip fakat zirveye hızla koştuğunu söylemek yanlış olmaz!
  • 5-YAPYAP: OHA diyorum! kanalının ilk 5 teki bahsettiğim diğer kanalı. OHA diyorum! kanalında ciddi bir kitleye kitap edebildiklerinin farkına varan arkadaşlar ikinci bir kanal ile işleri ilerletmeye karar vermişler ve bu konuda gerçekten de başarılı olmuşlar. YAPYAP kanalının güncel olarak 2,511,249 abonesi bulunuyor.

2- En çok izlenme sayısına sahip kanallar

     Bu sefer olaya abone sayısı olarak değilde izlenme sayısı olarak yaklaşalım;

  • 1-netd muzik: Ülkemizin en çok aboneye sahip kanalı izlenme sayısında da zirvedeki yerini bırakmıyor. Güncel izlenme sayısı 12,226,138,265
  • 2-Kanal D: Çok açıklamaya gerek bulunmayan Televizyon kanalının resmi Youtube kanalı 2,165,524,253 izlenme ile 2. sırada bulunuyor.
  • 3-Poll Production: Hande Yener gibi ciddi isimlerin şarkılarını YouTube platformuna taşıyan resmi kanalın güncel olarak 1,832,251,221 izlenme sayısına sahip.
  • 4-OHA diyorum!: Abone sayısı sıralamasında 3. sırada yer alan kanal, izlenmede de ilk 5 e giriyor. Şuan için OHA diyorum! kanalı 1,470,952,314 izlenme sayısına sahip
  • 5-DokuzSekiz muzik:Başka bir müzik kanalı daha! Ne çok müzik dinliyoruz YouTube üzerinden, aynı zamanda genel olarak abone de olmuyoruz sanırım 😛 DokuzSekiz muzik kanalı 1,316,454,904 izlenmeye sahip.

Herşeyi iyi güzel sıraladık! Şimdi gelelim gönüllerin şampiyonuna 🙂 PCHocası YouTube Kanalı platformda yükselişe geçmiş durumda sizinde desteklerinizi bekliyoruz. PC toplama, oyun bilgisayarlarının performans testleri, PC temizleme videoları vs. birçok içeriğe ulaşabileceğiniz kanalımıza abone olarak bize destek olmayı unutmayın..

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Ve ruhi cenet videoları yok. Yazıklar olsun. Digerlerini izlemeyin demiyorum ama mesela-şahsi fikrim-enes batur, oha diyorum, orkun ışıtmak para delisi. Heh onları da izliyorum ama ruhinin yeri apayrıdır kesinlikle!?☇.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler