Cuma, Mart 29, 2024

Türkiye’de Kullanıma Sunulan YouTube Premium ve YouTube Music Neler Sunuyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTube Premium ve YouTube Music uzun bir süreden sonra Türkiye’de kullanıma açıldı. Ücretli olan bu servislerin neler sunduğuna hep birlikte yakından bakalım.

İlk olarak “YouTube Red” ismiyle ortaya çıkan hizmetin bir süre sonra ismi “YouTube Premium” oldu. Amerika’da aylık $12 fiyata üye olunan bu hizmetin Türkiye fiyatı aylık ₺16.99. Eğer sadece YouTube’dan müzik dinliyorsanız YouTube Music’in Türkiye fiyatı aylık ₺13.99.

Türkiyede Kullanıma Sunulan YouTube Premium ve YouTube Music Neler Sunuyor 2 PCH

YouTube Premium Neler Sunuyor?

YouTube Premium üyeliği YouTube’u reklamsız olarak kullanmanızı sağlıyor. Ayrıca YouTube Premium kullanıcıları videoları arka planda veya pencere içinde izleyebiliyor. YouTube Premium aboneleri, YouTube’da bulunan tüm videoları istediği kalitede indirebilir ve bu videoları çevrimdışı olarak izleyebilirler. Sadece YouTube Premium kullanıcıları, ünlü YouTuberlar tarafından hazırlanan YouTube Orginals içeriklerini izleyebiliyorlar. Normal YouTube videolarına göre daha yüksek bütçeyle çekilen bu videolar sadece YouTube’dan izlenebiliyor.

YouTube Premium’u 3 ay boyunca ücretsiz deneyebiliyorsunuz. Ücretsiz deneme bittikten sonra ayda ₺16.99 ödeyerek hizmeti devam ettirebiliyorsunuz. Eğer 5 kişilik aile üyeliği almak isterseniz 1 ay ücretsiz deneyebiliyorsunuz. 1 aylık denemeden sonra ayda ₺25.99 ödeyerek ailede bulunan 5 kişi 5 ayrı hesaptan YouTube Premium hizmetinden yararlanabiliyor. YouTube Premium üyeliğiniz YouTube Music’de de kullanabiliyorsunuz.

Türkiyede Kullanıma Sunulan YouTube Premium ve YouTube Music Neler Sunuyor 3 PCH

YouTube Music Neler Sunuyor?

YouTube’un Spotify’a rakip olarak geliştirdiği YouTube Music‘i ücretsiz ve reklamlı olarak kullanabiliyorsunuz. Ücretsiz üyelikte maalesef şarkıları indiremiyorsunuz ve arka planda dinleyemiyorsunuz. Bunun için YouTube Premium veya YouTube Premium Music aboneliğiniz bulunması gerekiyor.

YouTube Music‘te bulunan şarkıları klipli veya sadece ses olarak dinleyebiliyorsunuz. Yasal olarak yüklenen şarkılar haricinde YouTube’a “Müzik” kategorisinde yüklenmiş şarkıları da YouTube Music’den dinleyebiliyorsunuz.

Türkiyede Kullanıma Sunulan YouTube Premium ve YouTube Music Neler Sunuyor 4 PCH

YouTube Music Premium Neler Sunuyor?

YouTube Music Premium aboneliği olan kullanıcılar YouTube’da bulunan tüm şarkıları reklamsız olarak dinleyebilir, arka planda oynatabilir ve sadece sesi veya kliple birlikte şarkıları cihazlarına çevrimdışı olarak kaydedebilirler.

YouTube Music’de ses olarak bulunan şarkıların ses kalitesi 256 kbps. Spotify’ın 320 kbps olan ses kalitesinin yanında düşük gibi görünse de bu fark kaliteli kulaklıkla zar zor anlaşılabilecek seviyede. Yine de YouTube Music’in Spotify’a karşı iyi bir rakip olabilmesi için ses kalitesini 320 kbps’a yükseltmesi gerekiyor.

YouTube Music Premium‘u 3 ay boyunca ücretsiz olarak deneyebiliyorsunuz. 3 aylık denemenin sonunda aylık ₺13.99 ödeyerek aboneliğinizi devam ettirebiliyorsunuz. Eğer 5 kişilik aile üyeliği almak isterseniz 1 ay ücretsiz deneyebiliyorsunuz. 1 aylık denemeden sonra ayda ₺20.99 ödeyerek ailede bulunan 5 kişi 5 ayrı hesaptan YouTube Premium Music hizmetinden yararlanabiliyor.

Sizce YouTube Premium ve YouTube Music Premium Türkiye’de ilgi çeker mi? Fikirlerinizi yorumlarda belirtin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler