Çarşamba, Ekim 23, 2024

Türkiye’nin İlk Astronotunun Uzaya Gönderileceği Tarih Açıklandı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından yapılan açıklamada, ilk Türk astronot olacak olan Alper Gezeravcı’nın ne zaman uzaya gideceği duyuruldu.

Alper Gezeravcı Kimdir?

alper gezeravci jpeg - PC Hocası

Türkiye’nin ilk astronotu olacak olan Pilot Albay Alper Gezeravcı, 1979 yılında dünyaya gelmiştir. Kendisi Türk Hava Harp Okulu elektronik mühendisliği mezunu olup aynı zamanda Dayton, Ohio’da Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde de eğitim görmüştür. Türk Hava Kuvvetleri’nde 21 yılı aşkın bir süre F-16 pilotluğu yapmıştır.

Kısacası, astronot olmak için Alper Gezeravcı biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Alper Gezeravcı Ne Zaman Uzaya Gidecek?

Alper Gezeravcı ve diğer üç astronotu taşıyacak olan roket, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Axiom Space adlı şirketin, Axiom Mission 3 (Ax-3) görevi ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilecek. Kenedy Space Center’dan fırlatılacak olan roket, Türkiye saatiyle 18 Ocak saat 01:11’de motorlarını ateşleyecek. Yaklaşık bir buçuk gün sürecek olan yolculuğun sonunda astronotumuzu ve diğer mürettebatı taşıyan kapsül ISS’e kenetlenecek.

BENZER:  İncehesap Colorful İndirim Kampanyası Başladı!

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaklaşık iki hafta geçirecek olan Türk astronotumuz, ISS’te bazı deneyler yapacak. İki haftanın sonunda ise tekrardan yeryüzüne doğru yola çıkacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın Konuyla İlgili Açıklaması ve Özel Hatıra Pulu

hatira pulu jpeg - PC Hocası

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu tarihi görev, Türkiye’nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek nesiller için de büyük bir ilham kaynağı olacak.”

Aynı zamanda ilk Türk astronotun uzaya gönderilmesi şerefine, Türkiye Uzay Ajansı ve PTT iş birliğiyle özel bir hatıra pulu da üretilecek.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler