Perşembe, Mart 28, 2024

Twitch Yeni Bağış Yöntemi ‘Bits’

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eylül 2014 yılından itibaren canlı yayın siteleri içerisinde dünyanın en popüler platformu olan Twitch yeni reklam modeli ile yayıncılara daha fazla gelir sağlayacak. Aynı zamanda reklam verenler içinde oldukça karlı olacak olan yeni uygulama Twitch Bits olarak adlandırılmış. Uygulamada kullanıcılar temel bazda reklam izleyerek sanal para kazanıp kazandığı paraları istediği Twitch yayıncısına aktarabilecek.

twitch-bits

 

Normalde Twitch üzerinden isteğe bağlı Bits satın alınabiliyorduk.  Kullanıcılar yeni gelen sistem ile bitslere para vermeden reklam izleyerek sanal para kazanabilecekler.Önceden örneğin 1.40 dolara 100 bits satın alınabiliyordu ayrıca 140 dolar yani 100.000 en fazla alabileceğiniz sanal para idi. Yeni sistemde izlediğiniz reklamdan kazandığınız paralar anında hesabınızda görünecek ve hemen aktarım yapabileceksiniz.

 

Uygulamada öngörülen kazanma mantığı 30 saniyelik reklamları her izlediğinizde 5 ile 10 arasında olacağı düşünülmekte. Uygulama henüz beta sürümü yayında ayrıca şuan için sadece ABD’de geçerli ilerleyen zamanlarda tüm dünyada kullanılması durumunda Twitch yayınlarının çok daha fazla kullanıcı ve yayıncı patlaması yaşayacağını düşünüyorum.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler