Cuma, Nisan 26, 2024

Twitter Developer Labs Açıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mayıs Ayında twitter, geliştiriciler için Twitter Developer Labs programını duyurdu. Bu program ile geliştiriciler, önsürüm beta APIları test edebilecekler ve geliştiricilerden gelen geridönüşlerle bu APIlar düzenlenecek.

Bugün yayımlanan programa eklenen ilk özellikler özellikler: GET/users ve Get/tweets. Yani ID ile kullanıcılara ve tweetlere ulaşılabilinecek.

Daha birçok API Programa eklenecek!

Twitter, şimdilik sadece bunlar sunsa da ilerde filtrelenmiş tweetlerin canlı olarak ulaşılması, son 7 gün içinde arananlar gibi özelliklerin de Developer Labs sitesine ekleneceğini belirtti.

Daha önce de bulunan bu API platformu, Twitter’ın kendisi tarafından kaldırılması ile geliştiriciler ve işletmeler kalakalmıştı. Twitter, İlk başta sunduğu desteği daha sonra kesmiş ve arayüzüne alternatif üreten geliştiriciler kalakalmıştı. Daha sonra kendi partnerleri sarsmıştı.

Bütün bunlara rağmen şirket geliştiriciler ile daha net bağlantı kurup, sunulan APIların geliştirilmesi için geliştiricilerden geri dönüş istemesi, daha önce yapamadığı şeyi geliştiricilerini kucaklamayı hedef almış gibi. Ücretli API dahi eklenmiş durumda ve aylık 339-2899 dolar fiyatlarından sunuluyor. Bu ücretli servis belkide daha da ilgi çekecek.

Sunulan servis daha sonra gelen geridönüşlerle değişeceği için her ne kadar büyük çaplı uygulamalara şimdilik uygun olmasada ilerde daha stabil bir sistemle çalışacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler