Cuma, Nisan 19, 2024

Twitter, iOS Konum Bilgilerini Yanlışlıkla Paylaştığını Açıkladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter yaptığı açıklamada, bazı ios kullanıcıların bulunan bir açıktan dolayı güvendikleri bir ortaklarıyla yanlışlıkla paylaştıklarını açıkladı. Açığı kapattıklarını ve paylaşan konum verilerinin silindiğini belirtti.

Açık Birden Fazla Hesap Kullanan Kullanıcılarda Oluştu!

Açığın bir iOS cihazında Twitter üzerinden birden fazla Hesap kullanırken oluşuyor. Bir hesaptan paylaştığınız konum bilgisi diğer hesaplara geçtiğinizde, o hesapta konum paylaşma kapalı olmasına rağmen konum bilgileriniz paylaşılıyor.

Konum bilgisi Posta Kodundan İbaret ve Silindiği Açıklandı!

Paylaşılan bilginin il veya posta kodunuzdan öte bilgi içermediğini gelen bilgiler arasında. Bilgi güvendikleri bir ortaklarına gittiğini ve ortaklarının sistemlerinde otomatik olarak, kısa bir süreliğine kaldığını. Ardından sorun anlaşıldığında bilgilerin paylaşıldığı ortaklarıyla görüşmeleri sırasında kaldırılması sağlandı.

Bu bilgiler 5 kilometrekareden öteye geçmediğini ve hesap id veya hesaba dair başka bir bilginin olmadığını özellikle beriten twitter, sorunun anlaşılmasıyla bizi bilgilendirdi.

Her ne kadar küçük bir sorun olsada twitter bunun bir daha gerçekleşmemesi için çok çalıştıklarını söylüyor. Bizden gizlilik ayarımıza bakmamızı, isteğimiz dışında herhangi bir bilginin paylaşılmadığına emin olmamızı istiyor.

Bir uygulamadan birden fazla hesabın kullanılması beraberinde çok fazla sorun getirebiliyor. Bu kapatılan açık buna çok iyi bir örnek. Siz de aynı şeyi yapıyorsanız bilgilerinizin paylaşılmadığına emin olmanız için (Twitter’ın da belirttiği gibi) güvenlik ayarınızı yapmanızı öneriyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler