Çarşamba, Nisan 24, 2024

Twitter, Fotoğraf İşleme Sistemini Değiştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter, bağımlılık yapan bir sosyal ağ platformu. İnsanlar burada A’dan Z’ye her türlü konuyu tartışıyor, kendi fikirlerini söylüyor, mizah yapıyor, bazıları mizahı yapamıyor, gündem konuşuluyor, gündem yaratılıyor fakat Twitter’ın tek bir konuda sıkıntısı var ki fotoğraflarımızı ve videolarımızı yüklediğimiz inanılmaz oranlarda kalite kaybı yaşıyoruz.

Twitter, bizlere daha hızlı bir hizmet sağlamak amacı ile yüklediğimiz görselleri ve videoları çok ciddi bir biçimde sıkıştırıyor bu da ortaya kalite kaybı gibi kötü sonuçlar doğuruyor. Artık şirket bu konuya bir el atıyor ve yüklediğimiz medya dosyalarını JPEG dosya biçiminde kaydedecek. Şirketin yazılım ekibinde yer alan Nolan O’Brien güncellenmiş olan işlevselliği bir tweet vasıtası ile paylaştı.

Fotoğrafın boyutu ve çözünürlüğü de dahil olmak üzere kalitenin korunması için birçok bilgi vardır. Bir görüntünün, web üzerindeki Twitter’da orijinal kalitesini korumasını sağlayan koşulların tam listesi:

  • Çözünürlük, hiçbir tarafta 4096 pikselden fazla olmamalıdır. Bu nedenle, 16 megapiksel (4096 x 4096) çözünürlüğe sahip görüntüler iyi olmalıdır.
  • Görüntünün boyutu 5 MB’tan fazla olmamalıdır; bu nedenle  , günümüzün akıllı telefonlarıyla çekilmiş fotoğrafların çoğu bu boyuta sığabilir.
  • Oryantasyon, görüntüyü döndürecek şekilde ayarlanmamalıdır.

Eğer DSLR bir kamera sahibi iseniz ve tam boyutlu yüksek çözünürlüklü görüntüler çıkararak fotoğrafçılık becerilerinizi platformdaki insanlara sergilemeye çalışıyorsanız, bu gelişme çok faydalı olmayacaktır . Ancak, telefonlarını çoğunlukla çevrelerindeki dünyayı yakalamak için kullanan insanlar için hala yararlıdır.

Ayrıca O’Brien, bu özelliğin gelecek yıl avatarlarınız için resimlere de yansıyacağını söyledi. Bazı güzel profil resimleri çekmenin zamanı geldi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler