Çarşamba, Nisan 24, 2024

Twitter Reklam Engeline Karşı Trump Kampanyası: ‘Muhafazakarları Sustaracak’

Paylaş

silkroad gaminggentr

‘Twitter yüz milyonlarca dolarlık potansiyel gelirden uzaklaştı’; Çarşamba günü Twitter, başkan Donald Trump’ın yeniden seçilme kampanyasının “çok aptalca bir karar” olarak nitelendirdiği bir hareketle, gelecek ay platformdaki tüm siyasi reklamları yasaklayacağını duyurmuştu.

Twitter’ın tüm siyasi reklamları platformda yasaklama hamlesi, Amerikan Meclisi Milletvekilleri’nin Facebook’u siyasilerin reklamlarda yalan söylemesine olanak sağlayan kendi politikası yüzünden azarlamaları sonrasında geldi. Joe Biden’ın 2020 kampanyası Twitter, Facebook ve YouTube’a yanlış veya yanıltıcı bilgi içeren reklamları yasaklamalarını talep eden elektronik postalar yazarak politika ile ilgili ilk sorun oldu. Bu elektronik postalar, Trump kampanyasının yerleştirdiği sahte reklamlar için istendi.

 

Trump’ın kampanya yöneticisi Brad Parscale verdiği bir demeçte, Twitter’ın yeni siyasi reklam yasağının Cumhuriyetçilere Demokratlardan daha fazla zarar verebileceğini iddia ederek, partinin muhafazakar konuşmanın sosyal medyada daha fazla sansürlendiği yönündeki asılsız teorisine geri döndü.

brad parscale 01 rtr jc

Parscale’ın açıklaması:

“Twitter, hissedarları için çok aptalca bir karar olan yüz milyonlarca dolarlık potansiyel gelirden uzaklaştı. Twitter, Cumhuriyetçilere saldırmak için bariz siyasi içerik satın almak gibi şimdi kontrolsüz çalışacak önyargılı liberal medya kuruluşlarının reklamları durdurma olacak mı? Twitter, Başkan Trump’ın şimdiye kadar bilinen en gelişmiş çevrimiçi programa sahip olduğunu bildiği için, bu da muhafazakarları susturma amaçlı bir başka girişim.”

image 2

Twitter’ın kampanya reklamcılığından elde ettiği gerçek gelir, Parscale’nin rakamlarından önemli ölçüde daha küçük ve son dönemlerde 1 milyon dolardan daha az. Demokratlar Twitter’ın kararına büyük destek vererek, Facebook ve CEO’su Mark Zuckerberg’i de aynı yolu izlemeye çağırdılar.

Zuckerberg, Demokratların Teklifini Geri Çevirdi

Senatör Ron Wyden (D-OR) paylaşım yaptığı bir tweet’de şunları dile getirdi:

”Mark Zuckerberg, sahte siyasi reklamları engelleme sorumluluğunu istemediğini söyledi. Eğer durum buysa ve aşırı sağı yatıştırmak için umutsuz bir girişim değilse, Facebook Twitter’ın liderliğini takip etmeli ve sitesinde siyasi reklamları tamamen yayınlamayı bırakmalıdır.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler