Perşembe, Mart 28, 2024

Twitter, Mac İçin Sunduğu Uygulamayı Kaldırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medyanın ileri gelen isimlerinden Twitter, gündeme Mac kullanıcılarını ilgilendiren bir haberle oturdu. Uzun bir süredir güncelleme verilmemesine rağmen Mac kullanıcıları tarafından kullanılan Twitter uygulaması, ekip tarafından App Store ve Web’den kaldırıldı. Twitter ekibi; uygulamanın kaldırılma sebebinin “tüm platformlarda eşit mükemmellikte bir Twitter deneyimi sunmak” olduğunu belirtti. 

Mac Uygulaması Hiçbir Zaman Güncelliği Yakalayamamıştı

Sosyal medya devi Twitter tarafından sunulan yeniliklere en geç kavuşan platform, sanılana göre Mac platformu. Durum öyle vahim bir haldeydi ki; Tweet atarken kullanılan 280 karakter desteği, Mac uygulamasında hiç sunulmadı. Bunun yanında 2015 yılının Ekim ayında servise kazandırılan Moment özelliği, Mac uygulamasında tam 7 ay sonra kullanılabilir hale gelmişti. 

Hal böyle olunca, uygulamanın Mac üzerinden sunulan sürümünde kullanım oranı iyice düştü. Kullanıcıların memnuniyetsizliği, App Store üzerinden yapılan düşük oylamalardan da anlaşılabilmekte. 

Twitter Mac İçin Sunduğu Uygulamayı Kaldırdı İÇERİKKK PNG min

Mac kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun kullanmaya gerek duymadığı uygulama, her geçen gün unutulmaya yüz tutar hale geldi. Ekip de bu sıkıntıların farkına varmış olmalı ki, Mac üzerinden sunulan uygulamayı hem App Store’dan kaldırdı, hem de Web’den indirme olanağını devre dışı bıraktı. 

Hedef: Tüm Platformlarda Mükemmel Twitter Deneyimi

Uygulama kaldırılmadan önce App Store üzerinden yapılan puanlamalar oldukça düşüktü. Öyle ki bu uygulama, kullanıcıların yarısı tarafından bir beğenilmemişe benziyor, sevgili hocalar. Durum o kadar vahim ki; uygulamanın aldığı not, 5 üzerinden sadece 1,7‘ydi. Bu puandan da kullanıcıların bu uygulamayı sevmediğini rahatlıkla anlayabiliriz. 

Ekibin resmi destek profili üzerinden yapılan duyuruda; bu uygulama kaldırma işleminin, tüm platformlarda mükemmel derecede iyi bir Twitter deneyimi amaçlandığı için gerçekleştirildiği belirtildi. Görünüşe göre ekip; hangi platformda olursa olsun, kötü bir uygulama izlenimi bırakmak istemiyor…

Yapılan açıklamanın ardından ekip, uygulamaya verilecek olan desteğin de 30 gün süreceğini duyurdu. Yani bu da demek oluyor ki, uygulamayı cihazında yüklü durumda barındıran kullanıcılar, 30 günün sonunda, ekipten herhangi bir destek alamayacak

Temel işlevleri yerine getirme konusunda bile diğer platformlardan geride kalan bir uygulama, sanıyoruz ki yokluğunu çok hissettirmeyecektir. Belki ilerleyen dönemlerde ekip tarafından daha güncel kalabilen ve daha sorunsuz bir uygulama, tekrar Mac kullanıcılarına sunulur. Fakat hazır kaldırmışken, tekrar uygulama geliştirmeye uğraşılacağını sanmıyorum. Öyle bir niyet olsaydı, hâlihazırda bulunan uygulamaya güncellemeler sunulabilirdi. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler