Cuma, Mart 29, 2024

Twitter Spaces Artık Web için Kullanılabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devlerinden Twitter’ın mobil platformdaki Clubhouse rakibi olan Twitter Spaces, bundan tam 6 ay önce piyasaya sürüldü ve şirket aldığı bir karar ile artık Twitter Spaces özelliğine tarayıcınız üzerinden web sitesi üzerinden hem masaüstü hem de mobil olarak kullanabileceğinizi söyledi.

Twitter Spaces, web sitesinin masaüstü versiyonunda Mesajlar kutucuğunun hemen üzerinde konumlanıyor ve tıpkı Mesajlar gibi basit bir arayüz sunuyor. Sohbetin başlığını, katılımcıları ve konuşmacıları görebilir katılmak için el kaldırabilir ya da ayrılmak için kırmızı renkli “Leave (Ayrıl)” düğmesine tıklayabilirsiniz.

Herhangi birisinin Spaces’ine katılım göstermek isterseniz ilgili Tweet paylaşımına ya da bildirimine tıkladığınızda karşınıza bir modal (dialog) ekranı çıkıyor ve bazı katılımcı ve konuşanları görebiliyorsunuz akabinde mor renkli düğmeye dokunduğunuzda odaya dahil oluyorsunuz.

Spaces’ın Ses tabanlı bir deneyim olduğu göz önüne alındığında, Twitter’ın bu özelliği web kısmına getirerek ve tasarım açısından ana siteden bağımsız olarak mesajlar gibi aşağı doğru sizinle birlikte inen bir arayüz seçmesi ile birlikte, bir yandan odada konuşma yapıp kişileri dinlerken bir diğer yandan Twitter’da tweet okumaya devam edebilmeniz için tasarladığını görüyoruz.

Artık masaüstünden katılabilseniz de, maalesef tarayıcınızdan bir Twitter Spaces başlatamazsınız. Şimdilik. Bu sınırlamaya rağmen Twitter, iPhone’dan genişlemesi ve bir Android uygulaması sunması bir yıl süren Clubhouse’dan çok daha iyi performans gösteriyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler