Cumartesi, Nisan 20, 2024

Twitter, Tweet Tepkilerinin Testlerine Türkiye’de Başladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya devlerinden Twitter’ın tıpkı Facebook’ta olduğu gibi bir tweete tepki bırakabileceğiniz yeni bir Reactions özelliği üzerinde çalıştığını belirtmişti. Twitter, şimdi ise paylaşılan gönderiler için tweet reaksiyonları (Tweet Reactions) adı verilen yeni bir özelliği test ediyor ve şirket ilk defa bir özelliği pilot bölge olarak Türkiye’de test ediyor.

Yeni özellik beraberinde standart kalp ikonuna içerisine bir dizi emoji eklenecek ve böylelikle uzun bastığınız zaman emoji kutucuğu aktif olacak ve dilediğiniz tepkiyi verebileceksiniz. (bkz. Facebook)

tweet reactions 3
Twitter, Tweet Tepkilerinin Testlerine Türkiye'de Başladı! 2

Sosyal medya platformu Twitter, Beğen kalbinin çoğu konuda aşırıya kaçtığını ve çok fazla iş yaptığını ve insanların tam olarak nasıl hissettiklerini hafif bir şekilde ifade etmelerini engellediğini söylüyor. Twitter kullanıcıları kendilerini ifade etmek için bu sınırlamayı aşmanın bir yolunu bulmak zorundaydı. Şirket, ilk etapta sınırlı bir dizi tepki emojisi sunacak ve ilerleyen zamanlarda bu liste uzayacak.

Şirket bu emoji listesini hazırlarken, en çok kullanılan yanıtlarla ilgili bir araştırma yaptığını ve bu araştırma sonucuna göre hazırlandığını paylaştı. Özellik şu anda Türkiye’de test ediliyor. Twitter, zaman içinde bunları nasıl değiştirip değiştirmemeleri gerektiğini anlamak için ilk tepki setinin nasıl kullanıldığına bakmaya devam edecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler