Pazar, Nisan 28, 2024

Twitter’a Reklam Yasağı Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elon Musk sonrasında yeni bir döneme geçiş yapan Twitter, gündemde bir türlü düşmek bilmedi. Genelde rakip sosyal medya uygulamalarıyla girdiği yarışla gündeme gelen platform için bu kez durum biraz daha farklı. Zira bu kez Twitter için reklam yasağı geldiği açıklandı.

Twitter için Reklam Yasağı Kararı

BTK tarafından alınan kararın Resmi Gazete üzerinden yayınlanmasının ardından Türkiye’deki vergi mükelleflerinin Twitter’a reklam vermesi resmen yasaklandı.

Bu karara göre, vergi mükellefi olan tüzel ve gerçek kişiler artık söz konusu platforma reklam veremeyecek. Tabii ki neden böyle bir karar alındığı konusunda da bilgiler var.

Twitter

Karar, yeni sosyal medya düzenlemesine dayanıyor. Nisan ayında kabul edilen sosyal medya düzenlemesiyle beraber, sosyal medya uygulamalarının Türkiye’de bir temsilci belirlemesi zorunluluğu gelmişti.

Twitter’in bu karara rağmen hala temsilci belirlemediği de aktarılan bilgiler arasında. Haliyle platforma reklam yasağının gelmesi çok büyük bir sürpriz değil. Diğer taraftan platform Türkiye’de temsilci atamama kararına devam ederse, yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalma durumu da var.

Bant genişliği daraltılması gibi ek önlemlerle karşı karşıya kalınabilir. Twitter’ın bu konuda nasıl bir karar alacağı ise net değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler