Cuma, Nisan 26, 2024

Twitter da Verilerimizi Satmış!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook‘un patlak veren verilerin satışının ardından tüm şirketler adeta savunmaya geçti ve verilerimizi koruduğuna dair bilgilendirmeye tuttu bizleri. Şirketlerin kendini güvenlik açısından öne çıkarması için adeta bir fırsattı Facebook‘ta patlak veren olay. Şimdi ise Twitter‘ın Facebook‘un verilerimizi sattığı Cambridge Analytica ile ortak çalışan Global Science Research şirketine tweetlerimizi sattığı ortaya çıktı.

Twitter, Cambridge Analytica şirketinin Facebook’tan elde ettiği verileri uygunsuz şekilde kullanıp insanları manipüle ettiğinin ortaya çıkmasının ardından Cambridge Analytica’nın ve ona bağlı şirketlerinin reklamlarını yayınlamayacağını açıklamıştı. Buda bizlere Twitter’ın bizim yanımızda olduğunu hissettirmişti. Fakat yeni edindiğimiz habere göre Twitter Aralık 2014 ile Nisan 2015 arasında atılan tweetleri Global Science Research şirketinin toplamasına izin vermiş. Toplanılan bilgiler nerede kullanıldı veya kullanılacak şuan için bilinmiyor fakat Twitter API(Uygulama Programlama Arayüzü) erişimi sattığını doğruladı.

Twitter’dan yapılan açıklamada şirketin zaman zaman bazı geliştiricilere ve belirli şirkete API satışı yaptığı belirtildi. Şirket toplanılan bilgilerin rastgele tweetlerden oluştuğunu ve genel olarak kullanıcıların alışkanlıklarını tespit etmede kullanıldığını belirtti. Aynı zamanda Twitter buna veri satışı değilde geliştiricilere veri erişimini açmak olarak adlandırıyor. Şuan için Twitter’ın yaptığı açıklama dışında bir bilgi maalesef mevcut değil. Zamanla neyin ne olduğu ortaya çıkacaktır, bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler