Cuma, Mart 29, 2024

Twitter’da Yeni Dönem: Sesli Tweetler Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devlerinden sevgili Twitter beyciğim, platformun iOS platformundai uygulamasında yeni bir özelliği kullanıma sonra test etmeye başladı. Rakiplerine göre sesli mesaj sistemini Direkt Mesajlar bölümüne getirmek yerine ana akışa getiren şirket özelliğe çok ince bir detay eklemeyi ihmal etmemiş.

Şirketin henüz testlerini devam ettirdiği “Sesli Tweetler” özelliği tıpkı normal tweetler gibi 140 saniyelik bir süreye sahip olacak. Seslerinizi isterseniz yazmış olduğunuz bir tweete ek olarak sunabilirsiniz.

Sesli Tweetler profil fotoğrafınızda yoğun olarak yer edinmiş renk skalasından bir renge sahip bir kart üzerinde yerleştirilmiş profil resminiz ile paylaşılacak, sesli tweet dinlenmeye başlandığı zaman profil resminizin etrafında animasyonlar olacak.

VoiceCompose.png.img .fullhd.medium
VoicePlay.png.img .fullhd.medium

Takipçileriniz, paylaştığınız bir sesli tweeti dinlerken ana sayfadaki akışlarında gezinebilir, arama yapabilir, mesajlaşabilir. Durum böyle olduğunda alt menünün üstünde tıpkı Spotify’a benzer bir bar aktif olacaktır.

Twitter’ın konu ile ilgili açıklaması

VoiceRecord.png.img .fullhd.medium

Metin kullanılarak söylenemeyen veya yorumlanamayacak çok şey var, bu yüzden ses Tweet’lemenin hem dinleyiciler hem de hikaye anlatıcıları için daha insani bir deneyim yaratacağını umuyoruz. İster mahallenizdeki yabani kazlarla karşılaşmanız, son dakika haberlerini paylaşan bir gazeteci veya bir protestodan ilk elden bir hesap olsun, ister ses tweetleme, bakış açılarınızı sesinizle hızlı ve kolay bir şekilde paylaşabilmenizi sağlar.

Merakla beklediğim özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı ile ilgili bir bilgi henüz elimizde yok.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler