Perşembe, Mart 28, 2024

Twitter’dan Trump’a Tehdit!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter, Trump‘ın öfkeli tweet’lerine devam etmesine izin vermeyeceğini belirtti. Twitter, Trump böyle devam ederse Trump’ın hesabını engelleriz dedi.

Twitter, ABD başkanı Donald Trump da dahil platformda hiç kimsenin istismar edici davranışlar ya da kuralları ihlal ettiği için yasaklanma tehdidinden eksik kalmayacağını belirtti.

Twitter, devlet başkanları ve diğer insanlar için aynı standarda sahip ve hiçbir ayrımcılığı yok. Çünkü söylenilenler doğal olarak haber değeri taşıyor. Ancak Twitter’ın politika sorumlusu Vijaya Gadde, “Başkan ya da başkası için bu bir istisna değil” dedi.

Şuan güncel rakamlarla Twitter’ın 54.2 milyon kullanıcısı var. Twitter, Trump’ın tehditkar paylaşımlarını göz ardı edebiliyor olabilir. Bu yüzden CEO Jack Dorsey, ayrımcılık yaptığına dair ciddi eleştiriler alıyor.

Dorsey, “Benim rolüm soru sormak ve tarafsız olduğumuzdan emin olmaktır. Kamu yararını gözetmek adına hizmet şartlarımızı sürekli güncelliyoruz” dedi.

Dorsey, kullanıcılar Twitter’ı bir ajansa bağlı olduğuna inanıyor fakat hiç bir ajansa bağlı olmadıklarını belirtti. Ayrıca Dorsey, “Bu hesaplar, Amerikalı olduklarını iddia eden sahte kimlikler kullandı. Sosyal ve politik meselelere odaklanmış kişiler yarattı” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler