Cuma, Nisan 26, 2024

Twitter’ın Yeni Hissedarı, Jack Dorsey’i CEO Koltuğundan Atmak İstiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter CEO’su Jack Dorsey’in mikroblog platformundaki mevcut pozisyonun risk altında olduğu belirtiliyor, çünkü Bloomberg tarafından yapılan bir habere öre şirketin yeni bir büyük hissedarı olan Elliott Managemnt onun yerine geçmek istiyor.

Milyarder Paul Singer liderliğindeki büyük bir aktivist yatırımcı (kendisinin amacı bir şirkette iş yönünü etkilemek için bir hisse elde etmek) olan 40 milyar dolarlık hedge fonu, Dorsey’in er ikisinde de CEO olarak hizmet etmesini istemiyor.

Yeni hissedar, yaptığı yaklaşık 4 milyar dolarlık bir maliyet ile satın aldığı firmadaki %4’lük hissesi ile, şirkette yeni yönetim kurulu üyelerini yerleştirmek istiyor; bu yıl üç farklı pozisyon açılacak ve Elliott dört yönetici ataması yaptı. Elliott’un başarılı olup olmadığını görmek için Mayıs ayında Twitter’ın yıllık hissedar toplantısına kadar beklememiz gerekecek.

43 yaşındaki Dorsey, Twitter’ın 2008 yılındaki ilk CEO’su oldu ve 2015 yılında şirketteki pozisyonuna geri dönüş yaptı. Son dört ve birkaç yıl boyunca kullanıcı tabanının büyümesinde büyük bir yardımı dokundu.

Bunun ile birlikte, şirketin hisses senedi, 2019 yılındaki zayıf bir üçüncü çeyrek sonrasında geçtiğimiz Ekim ayında %20’den fazla düşüşe uğradı, bu düşüş reklam hedefleme sistemlerindeki hatalardan sorumlu tutuldu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler