Çarşamba, Nisan 24, 2024

Uçaklara 75 MB’a kadar İnternet özgürlüğü geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uçakla bir yerden bir yere seyahat ederken telefonlarımızı kapatmamız ve internetimizi kullanmamamız konusunda hostesler tarafından sürekli uyarılıyoruz. Ancak çok yakında artık uçaklarda internet kullanımı serbest hale gelecek.

“Sistem değiştiriliyor”

Uçağa bindiğimiz zaman neden telefonlarımızı ve internetimizi kapatıyoruz ? Çünkü iniş ve kalkış esnasında uçağın manyetik yapısını bozduğu ve düşmeye kadar götürebilecek sonuçlar doğurduğu için yıllardır yasak.

Fakat yeni alınan kararlar doğrultusunda artık 2017 yılında 75 megabite kadar internet desteği verilecek. Şuanda bu çalışma AB ülkelerinde yapıldığı gibi, Türkiye’de de uygulanması için harekete geçildi.

ucaklarda-internet-kullanimi-002
Uçaklarda internet kullanımı için şuanda Türkiye Türksat ve Inmarsat ile birlikte çalışmalarına devam ediyor. Hatırlayacak olursanız BTK 2008 – 2009 yılında GSM 1800 mobil hizmeti için düğmeye basmıştı. Ancak o yıllardan itibaren bir gelişme olmadığı için rafta duruyordu. Şimdi ise yeni düzenleme sayesinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan uçaklarda Uydu Haberleşme Hizmeti (UHH) ve İnternet Servis Sağlayıcılığı (ISS) devreye girecek.

ucaklarda-internet-kullanimi

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler