Cuma, Nisan 19, 2024

Ücretsiz Ekran Kartı TEST Programı: Basemark GPU Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartlarımızın durumu hakkında bilgi sahibi olmak için pek çok program var. Ancak kapsamlı bir şeyler arıyorsanız, yeni Basemark tam size göre diyebilirim hocalar. Basemark GPU ile birlikte Vulcan, OpenGL ve OpenGL ES Grafik performansı arasında pek çok işletimi nesnesel olarak karşılaştırıyor ve ekran kartınızın performansını puanlıyor.

Ücretsiz Olarak Yayınlandı

İlk çıkacağı zaman Steam üzerinde 12 dolardan satışa sunulacağı dedikoduları dolaşırken, şimdi ücretsiz olduğunu görünce ayrı bir sevindik diyebilirim. Şimdi bizim işimiz doğal olarak donanım parçaları ile olduğu için, bu gibi programlar ücretli de olsa alıp kullanmak zorundayız. Ancak tekel son kullanıcılar durup dururken 50 TL para ödeyerek bu tip programları çok satın almazlar.

O yüzden ücretsiz olarak hem akıllı telefonlarınıza hem de bilgisayarınıza indirebileceğiniz Basemark GPU resmi olarak yayınlandı.

basemark gpu ekran karti test programi 004

Programın Amacı

Programı sisteminize kurduktan sonra, Vulkan 1.0, OpenGL 4.5 ve OpenGL ES 3.1 grafik API üzeri olan tüm sistemlerin performanslarını ölçebiliyor. Bu araç sayesinde de, endüstrinin gelecek nesil mobil, otomotiv ve masaüstü işlemcilerinin grafik performansını objektif ve güvenilir bir şekilde ölçümlenebilmesini sağlıyor.

İsterseniz programda ekran kartınızı test ederken, grafik sonuçlarınızı da karşılaştırabilir ve önceki ekran kartı yazılım güncellemelerine göre de rakamlarınızı kontrol edebilirsiniz. Biliyorsunuz, bazen NVIDIA veya AMD tarafından gönderilen ekran kartı güncelleştirmeleri performans artışı yerine düşüşü de yaşatabiliyor.

basemark gpu ekran karti test programi 005

Basemark GPU Nerelerde Çalışıyor?

Uygulama Android, iOS, Windows ve Linux desteği ile birlikte çıktı. Ürün içerisinde Rocksolid Engine motorunu kullandığı gibi, bu da bizlere test cihazının bir çok farklı cihaz ve teknolojide aynı iş yüklerini yürütmesini sağlayarak, bir çok açıdan gelişmiş GPU profillemesine olanak sağlıyor.

Programı ortalama 4 gündür kullanıyoruz. Steam üzerinde tercih etmiş olduğumuz ekran kartı test programları ile karşılaştırdığımızda daha kullanışlı geldi diyebilirim. (Yada uzun zamandır böyle bir program yapılmadığı için, gözümüz aradı.)

Basemark GPU bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Program hakkında sormak istedikleriniz de varsa, hemen aşağıdaki yorum bölümünden sorularınızı bekliyoruz.

Size biraz programın arayüzünü gezdireyim;

Render grafikleri

basemark gpu ekran karti test programi 003

basemark gpu ekran karti test programi 002

Testi başlatırken istediğiniz ayarlar

basemark gpu ekran karti test programi 006

Örnek test sonuçları

basemark gpu ekran karti test programi 008

basemark gpu ekran karti test programi 009

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

19 YORUMLAR

    • Normal değil hacım, ama muhtemelen arkaplanında farklı bişeyler etkilemiştir. Bir bilgisayarı herhangi bir taramadan geçirecekken, en stabil, en temiz yeniden başlatmayla gerçekleştiririm; görev çubuğundan ve yöneticisinden açık programlarını kontrol et, gereksiz servisleri kapat (services.msc). Tarama sırasında internetini de bi süreliğine kapatmanı öneririm, herhangi bir veri alışverişi de bazen diskini yorabilir, bu da performans sonucuna etki etmesin.

  1. hocam ben bilgisayarımı sıfırladım ekran kardı rx 570 var açıldı sistem şimdi napmam gerekiyor ekran kartı aktifmi değilmi bilmiyorum bios ayarı gerekiyormu bi yardım etsen

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler