Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Ücretsiz Windows 11 Yükseltmesi Bitti! Pamuk Eller Cebe

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un Windows 10 işletim sisteminden beri uyguladığı güzel bir taktik var. Marka, lisans anahtarına sahip olan Windows 8 kullanıcılarını ücretsiz bir şekilde Windows 10 sürümüne taşımıştı. Benzer durum Windows 11 için de geçerli olmuştu ki zaten bu sayede işletim sisteminin kullanıcı sayılarının biraz daha yükseltilmesi amaç edinmişti. Fakat her şeyin bir sınırı, süresi olduğu gibi ücretsiz Windows 11 yükseltmesinin de bir süresi bir sınırı olduğu biliniyordu.

İşte o sınırın sonuna gelmiş bulunuyor. Yeni haberlere göre bundan sonraki süreçte ücretsiz olarak Windows 11 geçişlerinin kapandığı duyuruldu.

Windows 7 ya da Windows 8 Kodlarını Windows 11 Sürümünde Kullanamayacaksınız

Yeni gelişmelere göre bakacak olursak artık, Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerinin ürün anahtarlarını Windows 11 için kullanmanız mümkün olmayacak. Yani bu da demek oluyor ki ücretsiz yükseltme dönemi sona erdi. En azından 11 sürümü için.

Kullanıcıların 7 ve 8 sürümleri için ürün anahtarları olsa dahi, bundan sonraki süreçte lisanslı Windows 11 kullanmak için doğrudan key satın almaları gerekecek.

ücretsiz Windows 11

Giriş kısmında da belirttiğimiz gibi zaten Microsoft’un böyle bir adım atması bekleniyordu. Sonraki süreçte kararın değişmesi gibi bir durum yaşanır mı bilemiyoruz ama yaşanacağını da beklemiyoruz. Zira bir yandan artık Windows 12’nin adı anılmaya başlandı. Microsoft’un gelecek planlarını da düşünecek olursak, ücretsiz geçiş döneminin bu sürüm için bitmesi normal bir karar diyebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler