Perşembe, Nisan 25, 2024

Uygun Fiyatlı Windows ve Office Programları Satın Alma Rehberi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı rehberleri sunduğumuz yazı dizimizde bugün, uygun fiyatlı Windows ve Office programları satın alma rehberi ile karşınızdayız.

Yeni bir PC topladınız ya da mevcut sisteminizde yükseltme yapacaksınız. Hatta belki de sisteminiz de bazı sorunlar mevcut ve bunu temiz bir Windows yüklemesi ile gidermek istiyorsunuz. Her koşul için geçerli olan tek şart, uygun bir orijinal Windows yazılımı temin etmektir. Peki bunu nasıl yapacaksınız?

Orijinal Yazılım

Birçoğunuz soruya “internetten crackli indiririm” diye cevap vermiş olabilirsiniz. Aslında evet, bu da bir tercih. Ancak indirdiğiniz Windows’un ne kadar güvenli olduğunu biliyor musunuz? Biz cevap verelim, hiç güvenli değil.

PC Hocası olarak sistemlerinizde kullanacağınız yazılımların ne olursa olsun orijinal olmasını tavsiye ediyoruz. Zira orijinal olmayan bir ürün kullandığınızda hem saldırılara açık hale geliyorsunuz, hem geliştirme sunan güncellemelerden oluyorsunuz hem de birçok yazılım sorunu ile karşılaşıyorsunuz.

uygun fiyata windows ve office satın alma rehberi

Dolayısı ile hem işletim sistemi, hem uygulama ve oyun yazılımlarında tercihiniz kesinlikle orijinal lisanslı ürün olmalı. Elbette günümüz kur nedeni ile birçok yazılımın üst düzey fiyatlara satıldığını biliyoruz ancak uzun yıllar alacağınız destek ve güvenli erişim tüm bu fiyatlara değecektir. 

Fakat biraz araştırma ile bu yazılımları uygun fiyata da satın alma imkanınız bulunuyor. Mesela sistemlerimizde en sık kullandığımız Microsoft Windows ve Microsoft Office yazılımlarını uygun fiyatlı nasıl alabileceğinizi sizlere aktaralım.

Uygun Fiyatlı Windows ve Office

Artık Windows ve Office denildiğinde neyin kastedildiğini en küçük yaştaki kullanıcılar bile biliyor. Bilgisayarlarımızı verimli şekilde kullanabilmek, içerisindeki yazılımları çalıştırabilmek, yeni yazılımlar ve ürünler oluşturmak için kullandığımız yazılım türüne işletim sistemi diyoruz. Windows’da, Microsoft tarafından hazırlanan bir işletim sistemi.

uygun fiyata windows ve office satın alma rehberi 8

Office uygulamaları ise, yine Microsoft tarafından hazırlanan; içerisinde her tür yazı oluşturabilmemizi sağlayan Word, çeşitli slaytlar yapabilmemizi sağlayan Power Point ve tablo oluşturup hesaplama yapmamıza imkan tanıyan Excel uygulamalarına sahip bir yazılım kütüphanesi.

Bu iki yazılım da neredeyse olmazsa olmaz bir konumda zira bugün kişisel bilgisayarınızı açtığınızda çalıştırdığınız ikinci yazılım Windows işletim sistemi oluyor (Önce BIOS). Diğer tarafta ödevleriniz, çalışıyorsanız listeleriniz ve sunumlarınız için de Office uygulamalarını kullanıyorsunuz.

uygun fiyata windows ve office satın alma rehberi 7

Hali hazırda bu yazılımlar, hem Microsoft tarafından hem de diğer yazılım firmaları tarafından satılabiliyor. Ancak her iki yazılımın fiyatı, ülkemiz standartları açısından oldukça yüksek değerlerde.

uygun fiyata windows ve office satın alma rehberi 6

Şöyle ki, Microsoft’un resmi sitesi üzerinden Windows’un son sürümü Windows 10 satın almak istediğinizde ödemeniz gereken en düşük fiyat 1.299₺ değerinde. Aynı resmi site üzerinden Office satın almak isterseniz de ödeyeceğiniz tutar en düşük 359,99₺ (1 yıllık) değerinde oluyor.

Baktığınız zaman ürünleri bu fiyat düzeyinde almak istediğinizde toplamda 1658,99₺ ödemeniz gerekiyor. Peki daha uygun fiyata bu iki yazılımı nasıl temin edebiliriz? Cevaplayalım, Goodoffer24 platformunu kullanarak.

Goodoffer24 Nedir?

Adını duyanınız vardır ya da ilk kez duyuyor da olabilirsiniz. Goodoffer24, yurt dışı merkezli dijital oyun; yazılım, kupon gibi ürünler satan bir web sitesi. Sitenin mantığı, lisans anahtarlarının satışı ile işliyor. Yani herhangi bir kutu, fiziksel disk ya da ürün satın almıyorsunuz. 

Tercih ettiğiniz ürünün ödemesini yaptıktan sonra beş dakika kadar süre içerisinde e-posta hesabınıza satın aldığınız ürünün lisans anahtarını içeren bir mail ulaşıyor. Bu anahtarı, kullanmanız gereken şekilde kullanıyor ve yazılımlarınızı orijinal olarak kullanabiliyorsunuz.

uygun fiyata windows ve office satın alma rehberi 1

Bu ürünler nasıl uygun fiyatlı satılıyor derseniz, kurumsal bazda toplu satın alımlar olduğu için OEM dediğimiz lisans anahtarları kullanılıyor. OEM’ler genelde marka PC’lerin içerisinde gördüğümüz ya da kurumsal firmalara satışı yapılan yazılımlar oluyor. 

Çok sayıda PC için sunulan bu anahtarların çoğu kullanılmadığı için yarı fiyattan daha az bir tutarla paraya çevriliyor. Dolayısı ile hem alan hem satan memnun bir alışveriş oluyor.

82 TL’ye Orijinal Windows 

Goodoffer24, bahsettiğimiz gibi uygun fiyatlı yazılımları bizlere sunan bir platform. Yukarıdaki örnekte Microsoft’un resmi sitesi üzerinde 1299₺ fiyat etiketli bir Windows 10 sürümünden bahsettik. Aynı ürünün Goodoffer24 üzerindeki satış fiyatı ise 15$ yani 82₺. Üstelik bu sürüm, 32-64 Bit ile geldiği gibi çeşitli geliştirmelere sahip Professional sürümden oluşuyor. 

uygun fiyata windows ve office satın alma rehberi 2

Öte tarafta Goodoffer24 üzerinde Microsoft Office programlarında da seçenek bol. Bir yıllık kullanımı kapsayan Office 365 23$ yani 125₺ iken, ömür boyu lisans sunan Office 2016 37$ yani 202₺ değerinde satılıyor. Resmi fiyatlarla kıyaslandığında neredeyse yarı yarıya bir fark görmekteyiz.

uygun fiyata windows ve office satın alma rehberi 5

Goodoffer24, ürünleri birlikte satın almak isteyenler için de çeşitli Bundle paketleri sunuyor. Bu noktada Windows 10 + Office 2016 yazılımlarını birlikte almak isterseniz 44 Dolar yani 240₺ ödemeniz gerekiyor. Toplamda sekiz Dolar tutarında bir kar elde etmiş oluyorsunuz.

uygun fiyata windows ve office satın alma rehberi 4

Diğer yandan Goodoffer24, daha farklı Bundle ve ürün türlerine sahip. Bu noktada tercih ettiğiniz şekilde kombinasyon yapıp dilediğiniz yazılımı satın alabiliyorsunuz.

Ne Kadar Güvenilir ve Nasıl Satın Alınır?

Esasen bizler, Goodoffer24 ile tanıştığımızda birkaç satın alım gerçekleştirdik. Bu noktada yaptığımız alışverişlerden herhangi bir pürüz yaşamadık. Firmanın belirttiği gibi satın alımımızı takip eden beş dakika içerisinde mail olarak ürün anahtarlarına eriştik.

Bu satış yöntemi ülkemize de yabancı değil. Çeşitli e-ticaret sitelerinde bu tür uygun fiyatlı yazılım satışlarına ulaşabilmeniz mümkün. Dolayısı ile bu siteleri de tercih edebilirsiniz. Biz, Goodoffer24 satışından memnun kaldık.

uygun fiyata windows ve office satın alma rehberi 9

Satın alma noktasında ise sistem gayet basit işliyor. Tercih ettiğiniz ürünü sepete ekledikten sonra kredi kartı bilgilerinizle giriş yapıyorsunuz ve satın alımınız gerçekleşiyor. Kurlar, dolar üzerinden görünüyor olsa da, satın alım esnasında bankanızın belirlediği kur üzerinden TL olarak kesim yapılıyor. Bu yüzden bir iki lira çok ya da az olabilir.

Daha sonra ise mail adresinize gelen ürün anahtarını kullanarak orijinal yazılımınızın keyfine varabiliyorsunuz. 

Evet değerli hocalar, bugün sizlere uygun fiyatlı Windows ve Office ürünlerini nasıl satın alabileceğinizi aktardık. Bu noktada kafanıza takılan sorunları bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin. Aşağıdaki bağlantıdan video içeriğe ve satın alma linklerine ulaşabilirsiniz.

Windows 10 Linki: http://bit.ly/2TvoZA1
Office Yazılımlar: http://bit.ly/2UqktPw
Office 2016: http://bit.ly/2JaS6Ut
Windows + Office: http://bit.ly/2Hj4hgb
Office 2019 Pro: http://bit.ly/2u57qax Windows 10 + Office 2019 Pro: http://bit.ly/2TJRau3
PC Hocası Takipçilerine Özel İndirim Kodu: LQpchocasi15 (Tüm ürünlerde geçerli)

 

Uygun Fiyatlı Windows ve Office Satın Alma Rehberi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler