Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Vergisiz Telefon Satışı için Detaylar Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Vergisiz telefon satışı için merak edilen sorular yavaş yavaş cevap bulmaya başladı. En son birkaç maddeden ve uygulamadan söz ettiğimiz bir içeriği sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de vergisiz telefon satışı için yeni açıklamalar gündeme geldi. En son Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun verdiği bir demeçte, sisteme ilişkin son bilgiler ortaya çıktı.

Vergisiz Telefon Satışı için Limitler Nasıl Olacak?

Son paylaşılan demeçlere göre iPhone ya da Samsung Galaxy S gibi üst segment akıllı telefonları vergisiz alma gibi bir durum söz konusu olmayacak. Daha önce iddialarda da yer aldığı gibi Türkiye’de üretilen belli başlı akıllı telefonlar için geçerli bir vergi indirimi göreceğiz.

Vergisiz Telefon Satışı

İndirim için Verilen Detaylar

  • Kampanyadan tüm üniversite öğrencileri yararlanacak. Daha önce açık öğretim öğrencilerinin indirimden yararlanmayacağı söylenmişti. Böyle bir durum olmayacak.
  • Vergisiz telefon satışı sadece Türkiye’de üretilen akıllı telefonları kapsıyor olacak. Fakat burada da bir üst limitin geçerli olduğunu göreceğiz.
  • Aylık 10 GB bedava internet kullanım hakkı da sunulacak.
  • Telefon sahibi ile kullanılacak olan hattın sahibi aynı kişi olmalı. Telefonda en az 2 yıl boyunca başkasına ait olan hat kullanımı olmayacak.

Bu şartlar altında değerlendirme yaptığımız zaman 7 milyon öğrenciyi etkileyecek bir kararla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. Tüm detayların ne zaman açıklanacağı ve kararın ne zaman uygulamaya konacağı ise hala net değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler