Cumartesi, Nisan 27, 2024

Verizon, İnternet Bağlantısında 5G’ye Geçiş Yaptı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Verizon, ülke genelinde (Amerika Birleşik Devletleri) 5G ağına geçiş yaptığını resmi olarak duyurdu. Ancak müşteriler, konum ve kule tıkanıklığı gibi faktörlere bağlı olarak ağın tam performansını alamayabilirler.

Apple, “Hi, Speed” sanal duyuruları sırasında, iPhone 12 ve 12 Pro 5G hızlarının ne kadar hızlı olacağını duyurması için Verizon CEO’su Hans Vestberg’i getirdi. Vestberg ayrıca Verizon’un nihayet ülke çapında 5G ağını kullanıma sunduğunu duyurdu. Ancak hızların mutlaka “5G” olması gerekmiyor.

Duyuruya göre şirket, “5G Ultra Geniş Bant” hizmetini 19 ek ABD şehrine ve altı havalimanına dağıtıyor. Bu, kuşkusuz yanan hızlara sahip, ancak frekansın ne kadar yüksek olduğu nedeniyle kapsama alanına sahip milimetre dalgası 5G üzerine inşa edilmiş durumda. Verizon, eski 4G kulelerini kullanan “5G Nationwide” adını verdiği sistemi de piyasaya sürüyor.

5G
Verizon, İnternet Bağlantısında 5G'ye Geçiş Yaptı! 2

Biraz daha derine inmek için Verizon, etkin bir şekilde 4G / 5G hibrit sistemleri oluşturan “dinamik spektrum paylaşımı (DSS)” adlı bir teknoloji kullanıyor. Baz istasyonu spektrum kapasitesinin bir kısmı talebe bağlı olarak 4G veya 5G’ye kaydırılabiliyor. Bu, müşterilerin bir kısmının 4G, diğer bir yüzdesinin ise 5G alacağı anlamına gelir. Bu aynı zamanda Verizon ve AT&T (DSS kullanan) gibi taşıyıcıların, 4G kulelerini ve teknolojiyi yeniden kullanarak 5G için yeni hücre siteleri inşa etmede biraz tasarruf etmelerine olanak tanıyor.

Verizon, gerçek 5G hızları sunan ilk Amerikan taşıyıcılarından biriydi. Şirket, 2020’nin ortalarında 35 şehri milimetre dalga 5G ile aydınlatma hedefini tamamladı. Bugünkü duyuru sayıyı 54 şehre yükseltti. Bununla birlikte, bu gigabit indirme hızlarını elde etmek hala konuma ve hatta hangi yönde durduğunuza bağlıdır. Karşılaştırıldığında, T-Mobile’ın 5G ağı, daha büyük bir kapsama alanı elde etmek için büyük ölçüde düşük ve orta bant frekansları kullanıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler