Perşembe, Nisan 25, 2024

Vestel Türkiye’nin İlk OLED TV’sini Üretti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Vestel “gururla yerli” sloganı ile hareket ederek üretmeye devam ettiği pek çok ürününü hem yurt içi hem de yurt dışı çalışmaları ile satışlarına devam ediyor. Şimdi de Türkiye’nin ilk yerli OLED TV‘sini ürettiğini duyurdu. Bu televizyon ilk olarak IFA Fuarı‘nda karşımıza çıkacağı gibi, televizyonun detaylarını da bir araya getirdik.

OLED TV Nedir ?

Şimdi Vestel ilk yerli OLED TV‘yi üretti ama bilmeyenler için OLED TV‘nin tanımını yapma gereği duyduk. Kısaca tanımlamak gerekirse; akıllı telefonlarımızda sıkça görmeye alışmış olduğumuz LED teknolojisine çok benziyor diyebiliriz. Bu teknoloji ile birlikte televizyonlarda çok daha iyi resim kalitesi, daha düşük güç tüketimi, çok daha hızlı tepkime ve çözünürlük sunabiliyor.

vestel-logo
Ülkemizde giderek yaygınlaşan OLED TV teknolojisi şuan için hem Türkiye’de hem de dünya genelinde çok pahalı. Eğer OLED TV‘ye sahip olan birisini görürseniz, minimum 3 ile 4 bin TL arasında ücret ödediklerini fark edebilirsiniz. Pahalı olmasının nedeni ise şuanda üreticilerin çok az sayıda OLED panel kullanılması diyebiliriz.

İlk Yerli OLED TV IFA Fuarında

Vestel üretmiş olduğu yeni OLED TV‘sini IFA 2016 fuarında kullanıcılara tanıtacak. Fuarda ayrıca satışa çıkacak olan Vestel OLED TV, tüketicilere görsel bir şölen de sunarak etkilemeye çalışacak. Fuar Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleşeceği gibi, 2 – 7 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Vestel-OLED-TV
Vestel’in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Türkiye’nin ilk OLED TV‘si hakkında şu açıklamaları yaptı:

 

“TV teknolojisine yıllardır yapılan yatırımlar sayesinde Türkiye’de kısa sürede TV pazarında birinci sıraya oturduk. Sürekli olarak ilk üçte olduğumuz Avrupa pazarında da 2016 yılının ilk yarısında pazar payı %5’e varan küçülme oranları yaşanırken, biz %30’un üzerinde büyüme kaydettik. TV Teknolojisinde öncü olmayı hedef edindiğimiz gibi, yeni bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz sene ilk yerli kavisli TV‘nin ardından ilk yerli OLED TV‘yi tüketiciler ile buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz. Görüntü kalitesi ve performansı konusunda öncü olacak olan OLED TV üretimine yapılan yatırım ile Türkiye’de ve dünyada daha da büyüyeceğimize inanıyoruz.” dedi.

Vestel-Turan-Erdogan
Vestel OLED TV Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Evet beyler Vestel seriye bağladı fakat bu kadar hızlı çalışılıyor ama bunun beraberinde aksiliklerin önünede geçmeleri lazım daha sağlam sistem özellikleri arıyoruz .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler