Cuma, Nisan 19, 2024

Video Editörler İçin Yaratıcı Telifsiz Müzik Problemi Ve Çözümü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çektiğiniz, kurguladığınız bir video içerisinde en can alıcı yeri vurgulamak veya kurguda istenilen duyguyu izleyiciye aktarmanın en iyi yollarından birisi kullanılan müziklerdir. Youtube, Soundcloud gibi sitelerde bir çok telifsiz müzik bulunuyor fakat tam istediğiniz o ritmi maalesef kolay bulunmuyor. Artlist hem yaratıcı hemde eşsiz müzikleri size aylık cüz-i bir ücret ile sunuyor.

Benzeri paralı hizmetlerin sunulduğu sitelerde aylık 1900 dolar gibi fiyatlar isteniyor. Diyeceksiniz “Youtube’da tonlarca free müzik var, telifsiz müzik var kullanırım.” O iş her zaman öyle olmuyor siz bir müziği kullandınız o adam size ” Ben 1 kere kullanım için izin verdim.” deyip 2.ci kullanımda Telif atıp tüm emeklerinizi hiç edebilir.

Artlist Neler Sunuyor?

Artlist uygun fiyata size her gün yeni bir şarkı, sınırsız indirme ve indirdiğiniz şarkıyı ömür boyu kullanma imkanı sunuyor. Yaptığınız içeriklerden para kazanıyorsanız, yaptığınız içeriğin günün birinde hiç olması veya kazandığınız tüm paranın şarkının sahibine gitmesini istemiyorsanız böyle Artlist’e başvurmalısınız.

Kimi sitede sadece şarkı veya playlist başına 10 dolar vermek yerine aylık $16.60 veya yıllık $199 ödemek hem ucuz hemde avantajlı. Tek tek tüm şarkıları Youtube içinde para kazanmanıza engel teşkil etmemesi için kontrol ediyorlar.

artlist 002

artlist 003

Artlist standart Teknoloji, Vlog, Yemek temalı müzikleri size sunuyor. Nike, Mercedes gibi büyük markaların reklam müzikleride Artlist’ den kullanılıyor. Yakın zamanda Stranger Things için çıkan playlist’ e mutlaka bakmanızı öneririm.

artlist 004

Bu Link üzerinden Artlist.io‘ ya kayıt olarak ekstra 2 ay kazanabilirsiniz.

 

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler