Perşembe, Mart 28, 2024

Video platformu Dailymotion Türkiye’de neden engellendi ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Video paylaşım sitesi olarak tanıdığımız Dailymotion Türkiye’de durup dururken pat diye kapatıldı. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz haftalarda 18 milyon hesabını çaldıran Dailymotion, şimdi Türkiye’de erişime kısıtlanmış durumda.

Popülarite konusunda Türkiye’de “çok da tutmayan” seriler arasında yer alan Dailymotion, her ne kadar o kategoride yer alsa da sıkı takipçileri var. Bugün ise şok bir karar ile Fransa merkezli video paylaşım sitesi kapatıldı. Herkes gibi biz de neden kapatıldığı konusunda fikir yürütmeye çalışırken asıl nedenin henüz netleşmemiş olmakla birlikte Dailymotion’a özel hayatın gizliliğini ihlal eden pek çok video yüklendiği belirtiliyor. Hatta bir diğer iddiaya göre bu videolar önemli şahsiyetlere ait.

Hala konu hakkında neden engellendiği konusunda resmi bir açıklama yapılmadığı gibi, TR adresine erişim gerçekleştirilemiyor. Fakat Almanya uzantısı olan dailymotion.de ve Fransa uzantısı olan dailymotion.fr adreslerine ulaşım sağlanabiliyor. Eğer iddialar doğruysa o videoların Dailymotion web sitesinden kaldırılması için mahkeme kararı çıkartılabilir. Asıl neden ortaya çıkana kadar şuan en sağlıklısı beklemek olacak.

❱❱ Önemli Not: Aşağıdaki görselde Bakırköy 5.Sulh Ceza Hakimliği tarafından dün engelleme kararı alındığı görülüyor. Fakat hemen üst kısımda ise (test) yazısı dikkat çekiyor. Öyle görünüyor ki iddialar doğru çıkarsa bu test asıla dönüş yapabilir.
dailymotion erisim engeli
Şöyle bir durum var

Şuanda internet sitesini kontrol ettiğimizde www.dailymotion.com/tr ile girmek isterseniz “bu web sayfasına ulaşılamıyor” hatası alıyorsunuz. Fakat başına https:// koyarak girerseniz erişim sağlıklı bir şekilde sağlanabiliyor. Açıkçası yasağın kaldırılıp kaldırılmadığı konusunda bilgi verilmediği gibi, ortada gerçekten bir yasak var mı orası da aşikâr.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler