Cumartesi, Nisan 20, 2024

Virtualapp Didlogical Nedir, Zararlı mıdır ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda facebook sayfamız üzerinden bizlere sorulan sorulardan bir tanesi de Denetim Masası üzerinden görmüş olduğumuz Virtualapp/Didlogical uyarısıdır. Bu uyarıya baktığımızda otomatik olarak kullanıcı adı ve şifre oluşturulduğu gibi, bilgi saklama kısmında da genellikle yerel makine yazılmaktadır. Aslında korkulacak bir durumun olmadığını öncelikle belirtip, Virtualapp/didlogical‘in aslında ne işe yaradığına bir göz atalım.

Virtualapp/Didlogical Aslında Ne İşe Yarıyor ?

Her Windows kullanıcısının mutlaka bir gün Messenger, Photos Live, Movie Maker, Writer ve benzeri uygulamalarına ihtiyacı olmuştur. Kimi zaman bu uygulamaları sonradan indirip kurduğumuz gibi, kimi zaman da gelen güncelleme ile bilgisayarımıza otomatik olarak kurulumları sağlanıyor.

Aşağıda görmüş olduğunuz ekran görüntüsündeki gibi otomatik olarak oluşturulan bu hesap aslında Windows tarafından otomatik olarak oluşturulan bir kimlik bilgisidir. Bu kimlik bilgisini silebiliyorsunuz, ancak reset attığınızda tekrar otomatik olarak oluşuyor. Eğer bilgisayarınızda yukarıda bahsetmiş olduğumuz Windows uygulamalarından herhangi birisi yüklü ise bu kimliği görmeniz normaldir. Merak etmeyin, bilgisayarınız başkaları tarafından kontrol edilmiyor.

Virtualapp-didlogical-nedir
Eğer ki, Virtualapp olayını tamamen ortadan kaldırmak isterseniz, Windows Live adı altında gelen tüm Microsoft programlarını bilgisayarınızdan tamamen kaldırmanız gerekmektedir. Ardından reset attıktan sonra denetim masası üzerinden kimliğin de gittiğini göreceksiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler